ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακόμα περισσότερες γυναίκες αθλήτριες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018

AP Photo/Jae C. Hong

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν, με την έναρξη να είναι στις 9 Φεβρουαρίου. Φέτος θα πραγματοποιηθούν στη Νότια Κορέα και συγκεκριμένα στην Πιόνγκτσανγκ. Χαρά στο κουράγιο των αθλητών που τρέχουν μεσ' στο κρύο να αγωνιστούν, αλλά έχουμε μερικά πολύ καλά νέα, αφού έχει αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών που λαμβάνουν πλέον μέρος στους Αγώνες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, ο αριθμός των αθλητριών που θα λάβουν μέρος στη φετινή διοργάνωση πλησιάζει το 50%. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αύξησε τον αριθμό των γυναικείων αγωνισμάτων στους Αγώνες και όλα τα νέα αθλήματα απαιτείται να έχουν και αγωνίσματα για γυναίκες. Μπορεί να μην έχουμε φτάσει ακόμα στο 50%, αλλά πλησιάζουμεΣύμφωνα με το ολυμπιακό δελτίο οι αριθμοί των γυναικών αυξάνονται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες. Το 1924, συμμετείχαν μόνο 11 γυναίκες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2014 όμως, υπήρχαν 1.120 γυναίκες αθλήτριες.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό για φέτος, αλλά αν σκεφτεί κανείς πως το 2014, το ποσοστό ήταν 40.3% συμμετοχή των γυναικών, φέτος ίσως φτάνουμε στο 45%. Συνολικά θα αγωνιστούν 2952 αθλητές. Από την Ελλάδα, θα δούμε τη Σοφία Ράλλη στο αλπικό σκι και την Μαρία Ντάνου στο Cross-Country σκι.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Jae C. Hong