CLINIQUE

Εσύ, με ποια σειρά βάζεις τα προϊόντα περιποίησης;

Σημασία δεν έχει πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί με ποια σειρά εφαρμόζεις τα προϊόντα περιποίησής σου, αλλά σημασία έχει αν τελικά τα βάζεις με τη σωστή σειρά για να σου «δουλέψουν» κιόλας. Ενυδατική κρέμα, αντιοξειδωτικός/αντιγηραντικός ορός, αντηλιακή, κρέμα ματιών κ.ά. πολλά κι αγαπημένα αναμένουν τις εξελίξεις πρωτιάς και χρήσης τους.

Φίλη μου, το layering στα καλλυντικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά μόνο σε μακιγιάζ κι αρώματα. Όσον αφορά στην περιποίηση υπάρχουν κάποια στρατηγικά βήματα, που πρέπει να ακολουθείς ευλαβικά, αν θέλεις να έχει την τέλεια αποτελεσματικότητα το κάθε προϊόν, που επιλέγεις ως σύμμαχο, στην καθημερινότητά σου.

Ας περάσουμε λοιπόν μαζί από το επείγον στο σημαντικό. Κάθε πράγμα, δηλαδή κάθε προϊόν, έχει την ώρα του.

Ό,τι ελαφρύ πάει πρώτο

Tα serums, λόγω της λεπτής κι ανάλαφρης σύστασής τους είναι η πρώτη κίνηση περιποίησης, πάντα μετά τον καθαρισμό και την τονωτική λοσιόν. Ο ορός τοποθετείται ΠΑΝΤΑ κάτω από την ενυδατική κρέμα για να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμά της. Και για να ξέρεις, χάρη στην ελαφριά υφή του δεν βαραίνει την επιδερμίδα ενώ ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος.

Ώρα για έξτρα βιταμίνη C

Μπορείς να το κάνεις skip αυτό το βήμα, μπορεί κι όχι. Η άμυνα της επιδερμίδας από τις ελεύθερες ρίζες είναι πάρα πολύ σημαντική, ειδικά αν έχεις θαμπή όψη. Παρότι λοιπόν, οι περισσότερες ενυδατικές ή αντιγηραντικές συνθέσεις serum περιέχουν αντιοξειδωτικά, μπορεί να είσαι άνω των 40 χρόνων και να έχεις ανάγκη να ενισχύσεις τη δράση τους προσθέτοντας έναν έξτρα ορό ή μια ειδική αγωγή με βιταμίνη C, που να επανορθώνει τις φθορές των κυττάρων από το περιβάλλον και τις ακτίνες UV.

Κρέμα ματιών πριν την ενυδατική

Εδώ μπορεί να ‘χεις και τις αμφιβολίες σου και να εφαρμόζεις την κρέμα ματιών μετά την ενυδατική σου. Αν σε βολεύει έτσι, κανένα πρόβλημα. Οι περισσότεροι ειδικοί όμως, προτείνουν τη χρήση της κρέμας ματιών πριν από την κρέμα ημέρας, για τον ίδιο λόγο που προηγείται και το serum πριν απ’ όλα, επειδή έχει λεπτότερη υφή. Επιπλέον, οι κρέμες ματιών έχουν μια πιο εξειδικευμένη σύνθεση που θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν ένα προστατευτικό φιλμ, που πιθανόν να εμποδίσουν την πιο πλούσια σύσταση της κρέμας προσώπου να βαρύνει αυτή την λεπτή περιοχής του προσώπου και να αποφευχθεί έτσι το πρήξιμο.

Σειρά έχει η σπουδαία όλων ενυδάτωση

Επιστήμονες και ειδικοί ορκίζονται εδώ ότι ακόμη και το πιο ισχυρό serum χάνει κάπως τη δύναμη και την αποτελεσματικότητά του αν δεν χρησιμοποιηθεί από πάνω, για να «κλειδώσει» κιόλας η -σπουδαία όλων– ενυδατική κρέμα.

Λάδι, αν θες κάτι έξτρα για τόνωση

Δύο με τρεις σταγόνες πάνω από την ενυδατική κρέμα αρκούν για αναζωογονήσουν έξτρα κάθε τύπο επιδερμίδας. Προσωπικά τα αγαπώ.

Αντηλιακή, η απαραίτητη

Το πιο σημαντικό βήμα όλων στην περιποίηση είναι η αντηλιακή προστασία. Και το αντηλιακό σου πρέπει να χρησιμοποιείται όλο το χρόνο (και με συννεφιά) και να εφαρμόζεται πάντα τελευταίο. Λόγω τη σύνθεσή του λειτουργεί ως φραγμός στην επιφάνεια της επιδερμίδας, προκειμένου να την προστατεύσει από τις ακτίνες UV. Γι’ αυτό και αν χρησιμοποιηθεί πριν εμποδίζει τα ενεργά συστατικά των άλλων προϊόντων να απορροφηθούν και να δράσουν.

πι.ες: Δώσε τουλάχιστον 1 λεπτό ανάμεσα στη σειρά των προϊόντων για να έχουν την ευκαιρία έτσι να απορροφηθούν σωστά από την επιδερμίδα.

εις το επανιδείν (πάντα με χαμόγελο)