BEAUTY

Οι κανόνες ομορφιάς που μπορείς και να μην ακολουθείς πάντα

Υπάρχουν μερικοί απλοί κανόνες ομορφιάς που κάποτε ήταν απαράβατοι. Ή έτσι έδειχνα στα μάτια μας. Κάπως έτσι καταγράφηκαν και στη μνήμα μας. Και μας έγιναν συνήθεια. Και στη συνέχεια τους ακολουθούσαμε ευλαβικά. Όλες μας. Κάπου όμως, στην πορεία αλλάζουμε πίστα. Γιατί μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε καλύτερα ένα αιλάινερ, ή ένα κραγιόν, θέλουμε να φτιάξουμε τους δικούς μας κανόνες. Γιατί οι κανόνες, και κυρίως αυτοί που έχουν να κάνουν με την ομορφιά πρέπει να είναι ευέλικτοι.

Ο κανόνας κάποτε: Τα μαλλιά πρέπει να είναι λεία και λαμπερά

Τι λες τώρα; Τα μαλλιά με βελούδινη υφή, αλλά ματ όψη είναι πιο σέξι κι έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα μαλλιά που λάμπουν πολύ κι είναι υπερβολικά τέλεια. Πρώτη θυμάμαι να υιοθετεί αυτό το ατημέλητο λουκ, η Kειτ Μος κι όλος ο πλανήτης του beauty άφησε στην άκρη τα γυαλιστικά σπρει και ξέχασε για λίγο τα υπερτέλεια χτενισμένα μαλλιά. Μετά φέρε στο μυαλό σου τη φανταστική Μπλεικ Λάιβλι. Ανάλαφρες μπούκλες και το beach hair look έγινε πιο must από ποτέ. Σήμερα, ακόμη κι η Μέγκαν Μαρκλ, κάνει τα δικά της ανεπιτήδευτα χτενίσματα κι ενώ κάποιοι βιάζονται να τη χαρακτηρίσουν αχτένιστη πριγκίπισσα, η κάθε κουπ της προκαλεί σάλο.

A post shared by Kate Moss (@__katemoss) on

 

Ο κανόνας κάποτε: Βάφουμε μόνο τα μάτια ή τα χείλη και ποτέ και τα δύο μαζί

Τι λες τώρα; Το υπερβολικό μακιγιάζ της δεκαετίας του΄80 εμφανίζεται συχνά-πυκνά στις οθόνες μας για να’ πουμε αυθόρμητα “ε, ναι”! Διάλεξε ό,τι χρώμα σκιά θες, κάνε smoky eyes, πέρασε κι από τα χείλη σου κραγιόν κι είσαι φανταστική. Αρκεί να νιώθεις έτσι.

 

Ο κανόνας κάποτε: Τα νύχια πρέπει να είναι σχετικά τετράγωνα και κοντά

Τι λες τώρα; Τα μακριά κι οβάλ νύχια πάντως δεν τα υποστηρίζει μόνο η Ριάννα. Είναι μια νέα hot τάση που έρχεται από τα ΄90ς και θεωρείται παγκοσμίως από τις nail artists το ιδανικό σχήμα για όλα τα δάχτυλα (ουάου). Και το καλύτερο; Διαμορφώνεται εύκολα.

A post shared by Paintbox (@paintboxnails) on

 

εις το επανιδείν