BEAUTY

Η Κατερίνα Γεωργακούλα γεννάει όνειρα

Η ώρα της γέννησης ενός παιδιού για τη γυναίκα που επιλέγει να ζήσει την εμπειρία της μητρότητας, είναι μαγική. Όσο δυνατές κι αν είναι οι λέξεις, δύσκολα μπορούν να περιγράψουν αυτό που βιώνει. Φόβος, ενθουσιασμός, συγκίνηση, αβεβαιότητα, ευτυχία απόλυτη, ένα κουβάρι εναλλασσόμενων συναισθημάτων που κορυφώνονται όταν αντικρύζεις για πρώτη φορά το παιδί σου, όταν η μαία, ένας από τους πιο πολύτιμους ανθρώπους τη στιγμή που γίνεσαι μάνα, έρχεται και ακουμπάει αυτό το τυλιγμένο πλασματάκι στην αγκαλιά σου.

Επιμέλεια: Μαριλέλλα Αντωνοπούλου

Φωτογραφίες: Σύλβια Σαχίνη

Βίντεο: Δήμητρα Μπαμπαδήμα

Η Κατερίνα Γεωργακούλα έχει ζήσει ξανά και ξανά αυτή τη μοναδική εμπειρία που μόλις σου περιέγραψα παραπάνω. Κι αυτό, γιατί έχει αφιερώσει τη ζωή της στη γέννηση. Είναι μαία, ειδικεύεται στο φυσικό τοκετό και είναι η γυναίκα πίσω από το Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας IROIS. Η Κατερίνα είχε ένα όνειρο: Να μετατρέψει την περίοδο της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας στην πιο ζεστή και όμορφη εμπειρία για τους νέους γονείς. Το κατάφερε.

Ομορφιά είναι η έκφραση μιας μαμάς την ώρα που θηλάζει το μωρό της και το κοιτάζει.

 

Η Κατερίνα συνηθίζει να λέει πως η αγάπη, η υποστήριξη και η σωστά τεκμηριωμένη γνώση θα κάνει κάθε γυναίκα δυνατή ώστε να φέρει το παιδί της στον κόσμο όπως εκείνη επιθυμεί.

Κάθε νέα μητέρα είναι μία μικρή ηρωίδα. Έχει όνειρα, ανησυχίες, πάθος και ισχυρή θέληση να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για το μωρό που έφερε στον κόσμο. Χάρη στην Κατερίνα Γεωργακούλα και την ομάδα της στο IROIS, οι γυναίκες και τα ζευγάρια που προετοιμάζονται να υποδεχτούν το παιδί τους αποκτούν ουσιαστικές γνώσεις, υποστήριξη και νιώθουν ουσιαστικά έτοιμοι να ενσαρκώσουν τον πιο σημαντικό τους ρόλο, ώστε το ξεκίνημα της νέας ζωής να γίνει με ηρεμία και ασφάλεια. Παράλληλα, βοηθούν τους γονείς στην ολιστική φροντίδα του βρέφους κατά την περίοδο της λοχείας.

 

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Μαιευτικής Αθηνών, η Κατερίνα εργάστηκε ως μαία στο Κing’s College Hospital of London. Στο πλαίσιο της πρακτικής της, απέκτησε εμπειρία τόσο σε νοσοκομειακούς τοκετούς, όσο και σε τοκετούς στο νερό και στο σπίτι. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας. Έχει επίσης εργαστεί ως μαία στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην αποστολή της Γενεύης στην Αθήνα.

«Ασχολούμαι με την προετοιμασία των νέων ζευγαριών διοργανώνοντας ομάδες γονεϊκότητας. Επίσης, πραγματοποιώ φυσικούς τοκετούς (στο σπίτι και στο νερό), φυσιολογικούς τοκετούς και vbac σε όλα τα μαιευτήρια της Αθήνας. Οι κατ´ οίκον επισκέψεις σε λεχώνες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου βοηθώντας τις μαμάδες με το θηλασμό, τη φροντίδα του νεογνού και συζητώντας καθημερινά θέματα που τις απασχολούν», θα σου πει αν την ρωτήσεις να σου μιλήσει για τη δουλειά της που τόσο αγαπάει.

Η Κατερίνα αποτελεί μία γυναίκα πρότυπο. Η ήρεμη φύση της σε συνδυασμό με τον δυναμισμό που αποπνέει σε κάνει να νιώθεις από τα πρώτα λεπτά της συνάντησής σας πως είναι μία αξιόπιστη φίλη αλλά και η επαγγελματίας που θέλεις να σε έχεις δίπλα σου όχι μόνο την ώρα του τοκετού, αλλά καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θα σου κρατήσει τρυφερά το χέρι, θα σου δώσει πολύτιμη συμβουλή. Είναι μία γυναίκα που εμπνέει και εμπνέεται απ’ όλες εμάς και σου γεννάει αμέσως εμπιστοσύνη.

Στάση ζωής: Να στοχεύεις μακριά για να φτάσεις μακριά. Βασικά να μπορείς να στοχεύεις.