ΜΑΛΛΙΑ

Ανανέωσε το χτένισμά σου με μία μόνο κορδέλα

Η κορδέλα έχει τελευταία τον δικό της ρόλο στο hairstyle με τους διάσημους οίκους μόδας να την έχουν υιοθετήσει για τα hairlooks στα catwalks. Από τους Dolce & Gabbana μέχρι των Gucci και τον Dior και τον Chanel, η κορδέλα έχει αναλάβει να ανανεώσει ακόμα και το πιο απλό χτένισμα όπως είναι ένα χαμηλό ponytail.

Αυτό εμένα που έδωσε ακόμα έναν λόγο να λατρέψω την κορδέλα που από μικρή θυμάμαι να χρησιμοποιώ στα μαλλιά μου κι όχι μόνο. Σου μιλάω για την κλασσική κορδέλα που μπορείς να βρεις σε ότι χρώματα θες και να τη δέσεις κόμπους ή φιόγκους, στα μαλλιά, το λαιμό ή ακόμα και να την περάσεις μέσα από τα θυλάκια του παντελονιού σου αντί για ζώνη.

Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι το καλοκαίρι που όλες πιάνουμε τα μαλλιά μας ψηλά για ευνόητους λόγους θα είναι πολύ χρήσιμη μία κορδέλα καθώς πολύ εύκολα ανανεώνει το everyday hairlook. Τη δοκίμασα σε μία χαλαρή αλογοουρά, σε ένα bun και σε ένα side-braid ponytail και εδώ θα δεις πόσο διαφορετικά δείχνουν, προσθέτοντας απλά μία μαύρη κορδέλα.

Loose ponytail

 

Δεν χρειάζεσαι οδηγίες για να πιάσεις την αλογοουρά σου. Απλά φρόντισε να είναι χαλαρή κι όχι πολύ χαμηλή και δέσε την πρώτα με ένα λαστιχάκι. Μετά με μία κορδέλα σε ότι χρώμα θες αρχίζεις να καλύπτεις το λαστιχάκι. Κάνεις μερικές περιστροφές και τη στερεώνεις με έναν φιόγκο.

 

Girly bun

 

Η κορδέλα είναι ο τρόπος για να κάνεις λίγο πιο girly και ρομαντικό το βολικό για την καθημερινότητα bun. Πιάσε μία αλογοουρά ψηλά στο κεφάλι σου και στριφογύρισέ την γύρω από το λαστιχάκι. Στερέωσε την άκρη της κοτσίδας σου στο λαστιχάκι κι αν χρειαστεί χρησιμοποίησε τσιμπιδάκια. Τύλιξε γύρω από τη βάση μία κορδέλα και κάνε έναν φιόγκο στο κάτω μέρος. Έτσι, το απλό bun θα γίνει ένα όμορφο, girly updo.

 

Side-braid, low pony

 

Κάνε μία χωρίστρα στα μαλλιά σου και από ξεκίνα να πλέκεις τη μία μεριά (αυτή που τα καταφέρνεις καλύτερα). Σταμάτα στο σημείο που ξεκινά ο λαιμός σου, στερεώνοντας την πλεξίδα με ένα λαστιχάκι. Τώρα, πιάσε όλα τα μαλλιά σου σε μία χαμηλή κοτσίδα και με τον ίδιο τρόπο που σου περιέγραψα στα προηγούμενα χτενίσματα, βάλε την κορδέλα και δώσε μία ακόμα ρομαντική πινελιά στο χτένισμά σου.

 

Την επόμενη φορά που θα έχεις μία bad hair day ή απλά θες μία μικρή αλλαγή για να σου φτιάξει τη διάθεση, απλά θυμήσου την κορδέλα. Εφοδιάσου με μία μαύρη για σιγουριά και φυσικά μπορείς να παίξεις με διάφορα άλλα χρώματα που να ταιριάζουν όμως με αυτό των μαλλιών σου.

 

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson