ΜΑΛΛΙΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα εργαλεία styling των μαλλιών

Είμαι η Βιβή και είμαι αυτό το κορίτσι που 365 μέρες το χρόνο, έχει -εκ του φυσικού του- ίσια μαλλιά. Είμαι αυτό το κορίτσι που τα μαλλιά του έχουν μακρύνει τόσο, που τα πιάνει συνεχώς κοτσίδα και προτιμά ξεκάθαρα τη χωρίστρα στη μέση. Είμαι αυτή που αγαπά τις μάσκες μαλλιών και τις μπούκλες αλλά... Και όπου «αλλά» βάλε τις αποτυχημένες προσπάθειες κατά καιρούς να κάνει μόνη της μπούκλες στο σπίτι, τα λάθος εργαλεία styling που έβγαζαν καπνούς και την τρόμαζαν, την άγνοια τεχνικής, τον άπειρο χρόνο μπροστά στον καθρέφτη,  την καθόλου – μα καθόλου διάρκεια- το κακό αποτέλεσμα στο τέλος. Τέλος, είμαι αυτό το κορίτσι που το 2018 υποσχέθηκε στον εαυτό του πως δεν θα βαριέται, θα  πειραματίζεται, θα δέχεται τα challenge και θα προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να αλλάζει hairstyling (aka να κάνει τα μαλλιά του ολόισια ή μπούκλες). Και η ευκαιρία δόθηκε και το ραντεβού κλείστηκε στο Golden Hall στο ειδικά διαμορφωμένο booth της ghd- του brand που λατρεύουν επαγγελματίες κομμωτές σε  όλο τον κόσμο και διάσημες κυρίες του Hollywood (βλέπε Kim Kardashian)- που αυτή την εβδομάδα είχαν στηθεί στο εμπορικό.

Η ομάδα της ghd (η Έλλη, η Κατερίνα, η Σοφία, η Εύα) ήταν εκεί για να με βοηθήσουν να πετύχω το hairstyling που ήθελα και φυσικά να με μυήσουν στα μυστικά του hairstyling, τα οποία δεν γινόταν να κρατήσω μόνο για εμένα.

Κεφάλαιο: Προστασία

Το πρώτο βήμα πριν ακουμπήσει οποιοδήποτε εργαλείο styling στα μαλλιά σου, δεν είναι άλλο από τα προϊόντα που προστατεύουν από τη θερμότητα. Κι αν ψάχνεις το πιο ελαφρύ και με φα-ντα-στι-κο άρωμα προϊόν, τότε το heat protect spray της ghd, που δοκίμασα και εγώ στο booth της ghd, θα γίνει το αγαπημένο σου. Πέφτει σαν πέπλο στα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει, δημιουργώντας μία αόρατη ασπίδα ενάντια στη φθορά που προκαλεί η θερμότητα. Παράλληλα, περιέχει το καινοτόμο σύστημα θερμικής προστασίας της ghd που δίνει άμεση ελαστικότητα, λάμψη και κράτημα στις μπούκλες σου ή σε οποιοδήποτε χτένισμα θελήσεις να δοκιμάσεις, χωρίς να σκέφτεσαι τη θερμότητα. Μπορείς να το ψεκάσεις σε νωπά ή στεγνά μαλλιά και σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα. Το καλύτερο; Μυρίζει απίστευτα και εγώ, εκτός από το hairstyling ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ και ως άρωμα μαλλιών.

 

Κεφάλαιο: Κατάλληλα εργαλεία

To πιο σημαντικό κεφάλαιο στη διαδικασία οποιουδήποτε hairstyling είναι σίγουρα οι σύμμαχοι σου- εργαλεία styling που θα χρησιμοποιήσεις. Τρία από τα ζητούμενα: Να σέβονται την υφή και την ποιότητα της τρίχας σου, ακόμη κι αν έχεις βαμμένα μαλλιά,χωρίς να την αφυδατώνουν, να μην προκαλούν φθορά και να αποδίδουν ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, όποιο χτένισμα και αν επιλέξεις να κάνεις. Πώς μεταφράζεται όλο αυτό; Σε μία good hair day every day (aka στα εργαλεία ghd).

 

Κεφάλαιο: Ψαλίδι ή κώνος; (Για μπούκλες)

It’s up to you! Βρες το στυλ μπούκλας / wavy χτενίσματος που σου αρέσει και χρησιμοποίησε το κατάλληλο εργαλείο για να το πετύχεις. Η σειρά ghd curve– μία από τις best seller σειρές παγκοσμίως- περιλαμβάνει στρογγυλά ψαλίδια και κώνους, ιδανικά για υπέροχες μπούκλες με υγιή όψη που διαρκούν και είναι κατάλληλα για συχνό styling. Κάθε εργαλείο της σειράς προσφέρει προστασία, διαφορετικό αποτέλεσμα, καλύπτοντας όλα τα μήκη και τους τύπους μαλλιών. Στα δικά μου μαλλιά χρησιμοποίησα το ghd curve classic ψαλίδι για μπούκλες κλασικού στυλ.

 

Κεφάλαιο: Πρέσα (Για total sleek χτενίσματα  και όχι μόνο)

Ψάχνεις την πρέσα που θα αφήσει ολόισια και υγιή τα μαλλιά σου με ένα πέρασμα; Η ghd platinum είναι το απόλυτα επαγγελματικό εργαλείο styling που σέβεται τα μαλλιά διατηρώντας την ιδανική θερμοκρασία (δες παρακάτω). Best tip: Εκτός από το sleek hairstyling μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις ακόμη και ένα wavy look. Και κάπως έτσι, καθίσταται το must have εργαλείο για κάθε look.

 

Κεφάλαιο: Σωστή θερμοκρασία

Σύμφωνα με μελέτες στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στο Cambridge της Αγγλίας, αποδείχθηκε πως οι 185 °C  είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για το hairstyling, μιας και οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταστρέφουν την ποιότητα της τρίχας, ενώ στις χαμηλότερες θερμοκρασίες το χτένισμα δεν έχει την αναμενόμενη διάρκεια. Πάνω σε αυτή την έρευνα, δημιουργήθηκαν στα υπερσύγχρονα ερευνητικά κέντρα της ghd, από επιστήμονες της ghd σε συνεργασία με hairstylists, τα εργαλεία styling του brand. Στο ghd platinum και στη σειρά curve έχει ενσωματωθεί η πατενταρισμένη Tri-Zone® τεχνολογία που διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία των 185°C, ενώ χάρη στους έξι ειδικούς αισθητήρες εξασφαλίζεται με ακρίβεια η θερμοκρασία  σε όλο το μήκος του σώματος των εργαλείων. Στην ουσία δηλαδή, η θερμοκρασία είναι «κλειδωμένη» στους ιδανικούς βαθμούς, χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω ρύθμιση.

Κεφάλαιο: Τεχνική

Ξεκίνα να ισιώνεις/ τυλίγεις μικρές τούφες τα μαλλιά σου λίγο πιο κάτω από τη ρίζα μέχρι την άκρη. Σε περίπτωση που τα κάνεις μπούκλες, μπορείς να τις στερεώνεις με μερικά clips, που θα τα αφαιρέσεις μόνο στο τέλος.  Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσεις extra διάρκεια στο χτένισμά σου, ακόμη και χωρίς λακ. Στο τέλος, πέρασε τα δάχτυλά σου ανάμεσα στις μπούκλες και άνοιξέ τες, για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

 

Κεφάλαιο: Ιδανικό timing

Τα μαλλιά πριν ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς οποιοδήποτε εργαλείο styling πρέπει να είναι 100% στεγνά . Τα βρεγμένα ή νωπά μαλλιά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και εύθραυστα, με αποτέλεσμα η χρήση των θερμικών εργαλείων να τα φθείρει ή να τα «σπάει». Extra tip αν θέλεις να δώσεις extra όγκο στο χτένισμα σου, να ξεκινήσεις να τα στεγνώνεις ανάποδα. Το μυστικό για να το πετύχεις στο μισό χρόνο απ’ ότι συνήθως, το ghd air. Χάρη στο πανίσχυρο μοτέρ του, αποδίδει ροή αέρα υψηλής πίεσης για στέγνωμα στο μισό χρόνο σε σχέση με ένα συμβατικό σεσουάρ. Παράλληλα, το φριζάρισμα μειώνεται και το αποτέλεσμα είναι αντίστοιχο κομμωτηρίου. Τόσο απλά!

 

 

Και μην ξεχνάς: Κάθε μέρα πρέπει να είναι μία όμορφη μέρα για τα μαλλιά σου. Πίστεψέ το και πέτυχέ το!

Φωτογράφος: Νίκος Μαλιάκος