ΜΑΛΛΙΑ

Ο Οίκος Chanel έρχεται να δικαιώσει όλα τα lazy girls του κόσμου

Μπορεί η 90η τελετή των βραβείων Oscar να μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας αυτή την εβδομάδα, όμως η καρδιά της Μόδας και της Ομορφιάς χτυπά στο Παρίσι, μιας και εκεί μόλις χθες ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Μόδας με το fashion show του Οίκου Chanel. Κι όπως καταλαβαίνεις, εκτός από τις διάσημες front row παρουσίες (βλέπε Keira Knightley,  Vanessa Paradis, Carla Bruni) ο Karl Lagerfeld φρόντισε να δημιουργήσει για ακόμη μία φορά ένα τέλειο- μαγευτικό #fallgoals σκηνικό για την παρουσίαση της φθινοπωρινής συλλογής του γαλλικού Οίκου.

Με έμπνευση από την πατρίδα του, βόρεια του Αμβούργου, το runway στο Grand Palais μετατράπηκε σε ένα ηλιόλουστο φθινοπωρινό τοπίο, γεμάτο πεσμένα φύλλα και πανύψηλα δέντρα, που ήταν «φυτρωμένα» διάσπαρτα σε όλο το χώρο. Το πορτοκαλί, το καφέ και γενικότερα οι γήινοι τόνοι κυριάρχησαν, δημιουργώντας ένα cozy φθινοπωρινό περιβάλλον. Παρόλα αυτά, αυτό που πραγματικά λατρέψαμε από την παρουσίαση της φετινής συλλογής ήταν το hairlook των μοντέλων, που α) ξέφευγε από κάθε τι κλασικό και β) έρχεται να δικαιώσει κάθε lazy girl αυτού του κόσμου. Με μια πρώτη ματιά θα καταλάβεις.

 

Ο διάσημος hairstylist Sam McKnight προτίμησε να πιάσει τα μαλλιά της Kaia Gerber, της Grace Elizabeth και των υπόλοιπων supermodels  που περπάτησαν στο runway του Οίκου σε ψηλούς ατημέλητους κότσους (messy topknots) με χαλαρά πιασίματα, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα chic αλλά δροσερό αποτέλεσμα στο look τους.

 

Get the look: Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου σε ένα ψηλό ponytail και στη συνέχεια να το γυρίσεις  γύρω από τη βάση της δημιουργώντας έναν ψηλό κότσο. Άνοιξέ τον με τα δάχτυλά σου, τραβώντας προς τα έξω τα μαλλιά σου και αφησε τις άκρες των μαλλιών σου να φαίνονται. Στο τέλος για ακόμη πιο messy και με όγκο αποτέλεσμα, ψέκασε με μία ελαφριά λακ ή ένα spray που δίνει υφή.

 

 

Προαιρετικά, μπορείς να στερεώσεις στον κότσο σου ένα αξεσουάρ μαλλιών ή μία μπαρέτα, όπως θα δεις στις φωτογραφίες. Μην ξεχνάς, όσο πιο ατημέλητο το hairlook σου, τόσο το καλύτερο.

 

Κι αν αυτό το χτένισμα δεν είναι η δικαίωση όλων εμάς που βαριόμαστε ή δεν τα καταφέρνουμε με το hairstyling και κυκλοφορούμε με ένα ψηλό κότσο κότσο στα μαλλιά μας χειμώνα- καλοκαίρι, τότε τι είναι;

Κεντρική Φωτογραφία:Instagram/hairbysammcknight