BEAUTY TIPS

Τα dos και τα don’ts για υγιή νύχια

Σου έχω μιλήσει για την αδυναμία μου στα όμορφα νύχια. Θέλω να είναι πάντα υγιή, περιποιημένα, βαμμένα και καλοσχηματισμένα. Για να έχω όμως αυτό το αποτέλεσμα δεν αρκεί ένα καλό βερνίκι σε ένα ωραίο χρώμα. Χρειάζεται να φροντίζεις όχι μόνο τα νύχια αλλά και τα χέρια σου για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εκτός από συχνό μανικιούρ (είτε το κάνεις μόνη σου, είτε εμπιστεύεσαι μία ειδικό), χρειάζεται να κάνεις συνήθειες τα παρακάτω tips.

1. Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τα πετσάκια σου με ένα λαδάκι. Υπάρχουν τόσα στην αγορά που δεν αφήνουν πολύ λιπαρότητα, αλλά1.  μπορείς να κάνεις και μία πιο δραστική θεραπεία με ελαιόλαδο ή με λάδι καρύδας, το οποίο όμως έπειτα πρέπει να ξεπλυθεί.

2. Όταν ξεβάφεις τα νύχια σου πρέπει να χρησιμοποιείς μία ενυδατική κρέμα χεριών. Το ασετόν προκαλεί αφυδάτωση τόσο στα νύχια όσο και στην περιοχή γύρω από αυτά, το βερνίκι που θα περάσεις από πάνω είναι πολύ πιθανό να φύγει πιο γρήγορα.

3. Τα χέρια σου έρχονται πολλές φορές μέσα στην μέρα σε επαφή με το νερό. Γι’ αυτό πρέπει να είσαι προσεκτική με τη θερμοκρασία του. Το πολύ ζεστό ή το πολύ κρύο δεν είναι σίγουρα αυτό που χρειάζονται καθώς προκαλεί ξηρότητα αλλά και κοκκινίλες.

4. Καλό είναι να χρησιμοποιείς ένα ενυδατικό σαπούνι για το πλύσιμο των χεριών σου, ειδικά να τα πλένεις συχνά. Τα πολλά χημικά που συνήθως περιέχουν αυτού του είδους τα σαπούνια αλλά και τα αντιβακτηριδιακά υγρά κάνουν ξηρή την επιδερμίδα σου. 

5. Να έχεις πάντα μία κρέμα χειρών στο κομοδίνο σου. Όταν ξαπλώνεις άπλωσέ την στα χέρια σου αλλά και στους αγκώνες. Να είσαι σίγουρη ότι τα χέρια σου θα σου ξεπληρώσουν αυτή σου τη βραδινή συνήθεια, μένοντας απαλά αλλά και με νεανική όψη.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/nailsinc