ΓΑΜΟΣ

Τα μανικιούρ που προτιμούν οι νύφες, σύμφωνα με τους nail experts

Μετά το μακιγιάζ και το χτένισμα, το μανικιούρ είναι αυτό που ολοκληρώνει το νυφικό beauty look κάθε γυναίκας, γιατί, μην ξεχνάς, πως τα περιπιοιημένα άκρα χαρίζουν extra bonus ακόμη και σε μία casual εμφάνιση, πόσο μάλλον σε μία νύφη. Κι αφού πριν λίγες μέρες σου είχαμε παρουσιάσει 12 nail art για κάθε νυφικό στιλ, από το κλασικό, boho έως και πιο ρομαντικό, αυτή τη φορά απευθυνθήκαμε στους nail experts προκειμένου να κάνουμε μία μίνι έρευνα για τα μανικιούρ που προτιμούν οι #wannabe νύφες, τις αποχρώσεις αλλά και τα κυρίαρχα nail art, αποσπώντας παράλληλα μερικά πολύ πρακτικά και χρήσιμα tips.

«Το πιο hot nail trend για το νυφικό μανικιούρ ακούει στο όνομα «baby boomer» (aka ένα λευκό ombre γαλλικό μανικιούρ) μιας και είναι η πιο safe επιλογή για μία νύφη. Επόμενη τάση είναι το κλασικό γαλλικό ενώ ως ανερχόμενο trend θα μπορούσα να πω πως είναι οι αποχρώσεις του nude. Βασικές παράμετροι για την απόχρωση που θα επιλέξει μία νύφη στα νύχια της είναι το χρώμα του νυφικού, των παπουτσιών, της επιδερμίδας της ή ακόμη και του θέματος-γαμήλιου στολισμού. Έτσι ανάλογα διαμορφώνεται και το nail art στο μανικιούρ ή πεντικιούρ. Για παράδειγμα, αν το θέμα του γάμου είναι η λεβάντα, μπορεί να προστεθεί ένα διακριτικό μωβ στοιχείο στα νύχια» λέει η Κατερίνα από το K & M Nails, καταλήγοντας πως «Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να μην χαθεί η νύφη ανάμεσα στις επιλογές και οδηγηθεί στην υπερβολή, κάνοντας κάτι που δεν είναι ο εαυτός της. Θα πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση σικάτη και ξεχωριστή.» 

K & M Nails (Λεωφορος Ελ. Βενιζέλου 66-Θησέως Καλλιθέα)

 

«Παλαιότερα για τις νύφες ήταν μονόδρομος το γαλλικό στο νυφικό μανικιούρ τους. Βέβαια, αυτό δεν είναι κάτι που έχει ξεπεραστεί εντελώς. Υπάρχουν γυναίκες που το προτιμούν ακόμη, αν και θα έλεγα πως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει  μεγάλη στροφή προς τις ανοιχτές, παστέλ αποχρώσεις, όπως το baby pink, το πολύ ανοιχτό σομόν, που συνδυάζονται με mermaid ή pearl effect σκόνες για πιο glam αποτέλεσμα. Όσο για το nail art, κυριαρχούν τα πιο γραμμικά σχέδια και όχι τα μανικιούρ με πολλά strass. Για να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό το μανικιούρ, καλό θα ήταν η προετοιμασία να ξεκινήσει ένα μήνα περίπου πριν στο nail salon που έχει επιλέξει κάθε νύφη να κάνει το νυφικό μανικιούρ της, ακολουθώντας θεραπείες που θα κάνουν τα νύχια της πιο υγιή και δυνατά. Αυτό θα βοηθήσει και τον nail expert να προτείνει και φυσικά να δημιουργήσει ένα μανικιούρ κοντά στο στυλ της #wannabe νύφης, μιας και θα γνωρίζει την ποιότητα αλλά και το σχήμα των νυχιών της.» αναφέρει χαρακτηριστικά η Αφροδίτη από το Aphrodite’s Nails .

Aphrodite’s Nails (Βεϊκου 133, Κουκάκι)

 

«Αν και το γαλλικό είναι η κλασικά πατροπαράδοτη τάση στο νυφικό μανικιούρ, πολλές μέλλουσες νύφες αγνοούν πως δεν ταιριάζει σε όλες. Για παράδειγμα, στα κοντά νύχια με μικρή βάση δεν πηγαίνει το γαλλικό γιατί η γραμμή μικραίνει οπτικά τη βάση του νυχιών ακόμη πιο πολύ. Αυτό που θέλω να πω δηλαδή, είναι πως το γαλλικό  ΔΕΝ είναι ο κανόνας στο νυφικό μανικιούρ και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλεύονται τη γνώμη ενός expert, ο οποιός θα κρίνει με τη σειρά του, ανάλογα του σχήματος των νυχιών και της συνολικής εικόνας του χεριού. Μετά το γαλλικό, στις πρώτες επιλογές είναι η λευκή απόχρωση (βάση) του γαλλικού χωρίς τη γραμμή στην άκρη των νυχιών αλλά και η φυσική ροζ διάφανη απόχρωση.  Καλό θα είναι, λοιπόν,  η νύφη να αποφεύγει τις υπερβολές και να μην φορτώνει με 3D ή έντονα nail art το μανικιούρ της. Όσο πιο απλό, τόσο καλύτερα. Εξάλλου, αυτό που πάντα θα πρέπει να έχει στο νου της είναι πως το μανικιούρ θα πρέπει να συνδυάζεται και να συμφωνεί με το υπόλοιπο νυφικό look (μακιγιάζ και  μαλλιά) χωρίς να γίνεται το επίκεντρο. Αν βέβαια θέλει να κάνει κάτι πιο ιδιαίτερο στα άκρα της, μπορεί να δοκιμάσει  πιο extreme αποχρώσεις στο πεντικιούρ της. Να ξεφύγει από το σετάρισμα μανικιούρ-πεντικιούρ» επισημαίνει η Αργυρώ, nail expert στο the headz‘. Όσο για το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσσέχει μία νύφη, σύμφωνα με την ίδια, είναι η συνολική εικόνα των άκρων της. «Μία μέλλουσα νύφη θα πρέπει να προσέξει την εικόνα των χεριών της γενικά και να μην μείνει μόνο στο μανικιούρ.  Να κάνει απολέπιση, ενυδάτωση και αποτρίχωση για να δείχνει η επιδερμίδα της λαμπερή και λεία. Το ίδιο βέβαια, ισχύει και για το πεντικιούρ.»

the headz’ (Aχιλλέως 54, Π. Φάληρο)

 

«Οι περισσότερες νύφες που έρχονται στο nail bar προτιμούν τα πιο μακριά νύχια, γι αυτό το λόγο επιλέγουν τα τεχνητά. Αν πάλι  έχουν φυσικά μακριά νύχια, προτιμούν να τα ενισχύουν με κάποια θεραπεία spa για να παραμείνουν υγιή και δυνατά. Γι αυτό το λόγο, καλό είναι να ξεκινούν να κάνουν την προετοιμασία 15 ημέρες πριν, αρχίζοντας από το nail bar και συνεχίζοντας  στο σπίτι με κρέμες και λάδια που θα ενυδατώσουν τα  δάχτυλα και τα πετσάκια. Μέσα στις πρώτες επιλογές είναι σίγουρα οι υπόλευκες, λευκές και παλ ροζ αποχρώσεις, ενώ το ombre και το γαλλικό κυριαρχουν ως τάσεις. Όσο για το nail art,  αρκετές προτιμούν να προσθέτουν μικρές λεπτομέρειες με κρυσταλλάκια swarovski για πιο glam αποτέλεσμα.»  Το πιο σημαντικό tip για τον Κωνσταντίνο από το Lulu Nail Bar; « Μία νύφη δεν θα πρέπει να βλέπει το μανικιούρ της ως υποχρέωση αλλά ως διασκέδαση. Θα πρέπει να επιλέγει εκείνη- με τη βοήθεια των nail experts- το σχήμα και σχέδιο που την αντιπροσωπεύει και ταιριάζει με την περίσταση. Γι αυτό το λόγο, εμείς δημιουργήσαμε το bachelorette party, μιας υπηρεσία στην οποία κάθε νύφη μπορεί να «κλείσει» το nail bar για εκείνη και τις φίλες της απολαμβάνοντας το μανικιούρ τους όλες μαζί».

LuLu Nail Bar (Μοσχονησίων 3, Αιγάλεω)