ΠΡΟΣΩΠΟ

5+1 βήματα για πιο λαμπερή επιδερμίδα

Θα μπορούσα να σου αναφέρω για χιλιοστή φορά πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζεις, να τονώνεις και να ενυδατώνεις την επιδερμίδα του προσώπου σου καθημερινά και σωστά. Αυτό όμως πια το ξέρεις κι είμαι σίγουρη ότι σου΄χει γίνει μία συνήθεια, που κάποιες φορές ακολουθείς πιστά κι άλλες (θέλω να πιστεύω ελάχιστες) ξεφεύγεις λίγο και κάνεις βιαστικές κινήσεις για να σώσεις ό,τι μπορείς. Στόχος τώρα είναι να σου συγκεντρώσω εδώ, σε μια ωραιότατη λίστα, όσα μπορείς να κάνεις για να έχεις κάθε μέρα όλο και πιο λαμπερό πρόσωπο, που να ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα του (ακόμη και χωρίς μακιγιάζ).

Step 1: Καθαρισμός

Αυτό είναι κι από τα πιο αναγκαία και σημαντικά βήματα καθημερινά για την πιο τέλεια επιδερμίδα. Σκοπός του είναι να απομακρύνει από το δέρμα τα νεκρά κύτταρα , το μακιγιάζ, το σμήγμα, τους ρύπους, αλλά και τη σκόνη για την απαραίτητη ανανέωση κι αναζωογόνησή του. Επιπλέον ο καθαρισμός προετοιμάζει το δέρμα για την απορρόφηση των προϊόντων ενυδάτωσης. Εδώ θέλει προσοχή με τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, που είναι υπέροχα για ένα ταξίδι ή για ένα βράδυ, αλλά όχι κατάλλληλα για καθημερινή χρήση, καθώς δεν καθαρίζουν σωστά το δέρμα. Ένα από τα δικά μου πιο αγαπημένα καθαριστικά αυτή την περίοδο είναι το Liquid Facial Soap της Clinique.

A post shared by Efi Anesti (@beautydiaries) on

 

Step 2: Toner

Αυτό είναι ίσως από τα πιο παρεξηγημένα βήματα. Κι όμως, το toner ή καλύτερο η τονωτική λοσιόν απομακρύνει κάθε υπόλειμμα του καθαριστικού, συσφίγγει τους πόρους και σφραγίζει την υγρασία. Την εφαρμόζεις  μ’ ένα βαμβάκι έτσι απλά. Μια από τις ωραιότερες τονωτικές λοσιόν είναι η Vitamin E Hydrating Toner, The Body Shop.

 

Step 3: Κρέμα ματιών

Γνωρίζεις ήδη ότι η περιοχή των ματιών είναι 10 φορές πιο λεπτή από την επιδερμίδα του προσώπου και καθώς δεν υπάρχει ισχυρή δομή υποστήριξης, αντοχής και ελαστικότητας έχει ανάγκη από προϊόντα ειδικών συνθέσεων, σχεδιασμένων να προσφέρουν προστασία και τόνωση. Οι ειδικοί επιμένουν ότι η χρήση μιας τέτοιας κρέμας είναι απαραίτητη μετά τα 20, προκειμένου να καθυστερήσει κανείς το σχηματισμό των λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Στο μεταξύ, καλό είναι να απλώνεις σωστά αυτή την κρέμα, στην τόσο ευαίσθητη περιοχή, με απαλές κινήσεις. Χρησιμοποίησε τον παράμεσο, που είναι και το πιο αδύναμο δάχτυλο κι εφάρμοσε την κρέμα με ταμποναριστές κινήσεις χωρίς να τρίβεις την επιδερμίδα.  Οι καλύτερες κρέμες ματιών είναι αυτές της Lierac.

 

Step 4: Σέρουμ

Καταρχήν ας ξεκαθαριστεί μια για πάντα ότι το serum δεν αντικαθιστά την κρέμα ημέρας ή νύχτας. Κάθε άλλο. Την ενισχύει. Το σέρουμ ως κατηγορία περιποίησης είναι ό,τι πιο δραστικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις για έξτρα ενυδάτωση, σύσφιξη, αντιγήρανση ή και λάμψη. Κατά τη γνώμη μου, τα ωραιότερα σέρουμ είναι αυτά που περιέχουν δοκιμασμένα ενεργά συστατικά, όπως ρετινόλη, βιταμίνη C, κι αντιοξειδωτικά) που πραγματικά έχουν αποδείξει την αξία τους. Προσωπικά, αγαπώ όλα τα σέρουμ της Korres, αλλά το λαμπερό ελιξήριο του Χρυσού Κρόκου μ’ έχει ενθουσιάσει και στο προτείνω.

A post shared by KORRES (@korres.athens) on

 

Step 5: Ενυδατική κρέμα

Ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδα σου και την ηλικία σου, η ενυδάτωση είναι η πρώτη και πιο ουσιαστική φροντίδα. Αναπληρώνει τους φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, ενισχύει τον προστατευτικό φραγμό της κεράτινης στιβάδας, ενισχύει τους αμυντικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας και τη διατηρεί γενικά υγιή και φωτεινή. Δοκίμασε οπωσδήποτε (κάποια στιγμή) την υπερβελούδινη Ultra Facial Cream της Kiehl’s.

A post shared by @kiehlsgreece on

 

SOS έξτρα step: Αντηλιακή κρέμα

Οι δερματολόγοι επιμένουν ότι το αντηλιακό θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στην καθημερινή ρουτίνα μας, πριν το μακιγιάζ και δεν πρέπει να αντικαθίσταται από μια ενυδατική με αντηλιακό δείκτη ή από ένα μεικαπ που περιέχει SPF.  Eδώ σου προτείνω την υπέροχη Bee Radiant Age Defence Illuminating Day Cream με SPF 30 της Apivita.

A post shared by APIVITA (@apivita) on

 

Το νου σου στο #beautylike, στο λαμπερό χαμόγελο και στο αντηλιακό, που πρέπει να φοράς καθημερινά.

εις το επανιδείν