ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Μήπως η επιδερμίδα σου χρειάζεται ένα spring detox;

Όταν το δέρμα σου δείχνει ταλαιπωρημένο και η γενικότερη ενέργειά σου δεν είναι στα καλύτερά της, είναι ώρα να δράσεις. Το πιο πιθανόν είναι να 'χουν συσσωρευτεί τοξίνες στον οργανισμό σου (από κατανάλωση τροφών με ζάχαρη και λίπη), ενώ επιπλέον κάτι να πηγαίνει λάθος με την έντονη περιποίηση της επιδερμίδας σου (υπερβολική χρήση προϊόντων χωρίς ανάγκη). 

Φίλη μου, η αναζωογόνηση της επιδερμίδας σου, βοηθάει πάρα πολύ στην επαναφορά της φρεσκάδας και λάμψης της. Όμως, μόνο αυτή δεν αρκεί. «Χρειάζεται να αλλάξουν και οι διατροφικές συνήθειες. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάς πως το δέρμα είναι το όργανο από το οποίο απελευθερώνονται οι τοξίνες του οργανισμού», λέει στον πλανήτη του beauty η εκπληκτική Dr Nathalie Broussard, Shiseido Scientific Communication Manager.
Έτσι, έφτασαν και στo email μας ωραιότατα tips, προκειμένου να ανανεώσεις τις skincare συνήθειές σου,την καλύτερη χρονική στιγμή, που μόλις έχει ξεκινήσει.

1. Αφέσου στα χέρια των ειδικών

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να κάνεις στο δέρμα σου, από έναν βαθύ καθαρισμό. Για μια αποτελεσματική περιποίηση, που συνδυάζει μια ελαφριά απολέπιση και έναν καλό καθαρισμό, χρειάζεται να επισκεφθείς τον δερματολόγο σου. Καθαρό και λαμπερό, το δέρμα σου είναι πλέον έτοιμο για μια καινούργια αρχή. Μια σημαντική προφύλαξη, είναι να αποφύγεις την έκθεση στον ήλιο για μερικές μέρες μετά τον καθαρισμό. Επισκέψου τον δερματολόγο κάνοντας 4 με 6 συνεδρίες, ανάλογα με το διαθέσιμο budget σου και ύστερα εφάρμοσε αυτές τις τεχνικές μόνη σου στο σπίτι σε καθημερινή βάση.

2. Μετάτρεψε την καθημερινή σου περιποίηση σε ιεροτελεστία

 

Μια με δύο φορές την εβδομάδα, κάνε ένα ζεστό μπάνιο, ρευστοποιώντας άλατα θειικού μαγνησίου στους 37°C. Στη συνέχεια, χαλάρωσε και απόλαυσε το. Τα άλατα αυτά, πυροδοτούν τη διαδικασία εφίδρωσης και απολέπισης. Ύστερα από μερικά λεπτά, εφάρμοσε απολεπιστικό σώματος, το οποίο είναι βασικό στη διαδικασία ενεργοποίησης της φυσικής ανάπλασης της επιδερμίδας. Κάνε massage στο σώμα σου με κυκλικές κινήσεις χωρίς να ασκείς ιδιαίτερη πίεση, έτσι ώστε να εξαλειφθεί η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων χωρίς έντονο τρίψιμο. Τώρα που η επιδερμίδα σου είναι έτοιμη να δεχθεί ωφέλιμα στοιχεία, εφάρμοσε μια ενυδατική μάσκα της επιλογής σου. Μετά από 15 λεπτά, τρίψε το σώμα σου με ένα γάντι και απαλές κυκλικές κινήσεις για να βοηθήσεις την απορρόφηση του προϊόντος και να ωφελήσεις το σώμα σου με τη χαλαρωτική επίδραση του μαγνησίου. Μετά από αυτό, φόρεσε το μπουρνούζι σου για να κρατήσεις το σώμα σου ζεστό.

3. Εμπλούτισε τη ρουτίνα καθαρισμού σου

 

Για βαθύ καθαρισμό και αποτελεσματική εξαφάνιση των πόρων, ξεκίνησε να χρησιμοποιείς gel καθαρισμού σε συνδυασμό με βουρτσάκι. Η χοντρή τρίχα της βούρτσας, βοηθάει στο άνοιγμα των πόρων, με ένα τρόπο που δε μπορεί να το κάνει το γυμνό χέρι. Πάρε μια μικρή ποσότητα gel και εφάρμοσε τη σε στεγνό δέρμα για να καθαρίσεις το σώμα σου. Στη συνέχεια, βρέξε το βουρτσάκι και βοήθησε το προϊόν να απλωθεί σωστά με απαλές, κυκλικές κινήσεις massage. Ξέπλυνε με ζεστό νερό για να ενεργοποιήσεις την κυκλοφορία του αίματος, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τη διαδικασία του massage με το βουρτσάκι. Με όλη αυτή τη διαδικασία και τα ζωηρά ροζ μήλα σου, είσαι έτοιμη να υποδεχθείς την άνοιξη.

4. Ρύθμισε τη ρουτίνα σου

A post shared by SHISEIDO (@shiseido) on

 

Προσάρμοσε την καθημερινή σου ρουτίνα ανάλογα με την εποχή. Πρώτο βήμα: Χρησιμοποίησε serum, που ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας και την καθιστά ικανή να εξουδετερώσει τις τοξίνες. Δεύτερο βήμα: Άλλαξε την κρέμα προσώπου που χρησιμοποιείς τον χειμώνα με μια πιο ελαφριά έτσι ώστε το δέρμα να οξυγονώνεται αλλά και να διατηρείται ενυδατωμένο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες! Τρίτο βήμα: Χρησιμοποίησε μια καθημερινή ενυδατική κρέμα προσώπου με αντηλιακό δείκτη προστασίας, η οποία είναι απαραίτητη για την ενυδάτωση και την προστασία που χρειάζεται το δέρμα ειδικά όταν εκτίθεται σε εξωτερικούς χώρους και στις ακτίνες του ήλιου. Έξτρα συμβουλή: Είναι καλύτερο να επιλέξεις μια ενυδατική κρέμα με χρώμα, έτσι ώστε να αποφύγεις τη χρήση του foundation, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του detox. Ειδικά αν η κρέμα που θα επιλέξεις έχει και προστασία από τους ρύπους, τότε δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι την έκθεση στον ήλιο. Μια ακόμη συμβουλή είναι για δύο εβδομάδες, δύο φορές κάθε εβδομάδα να μην χρησιμοποιήσεις κρέμα νύχτας ή κάποιο serum. Γενικότερα, η κρέμα νύχτας βοηθάει πολύ στην ανανέωση της επιδερμίδας, καθώς το δέρμα λειτουργεί καλύτερα όταν είναι ξεκούραστο, οπότε χάρισέ του του ένα μικρό διάλειμμα.

5. Ανανέωσε τη διατροφή σου

 

Εμπνεύσου από το washoku, ένα τρόπο μαγειρέματος που συναντάται στην Ιαπωνική κουζίνα και είναι βασισμένος σε υγιεινά προϊόντα που μαγειρεύονται με ελαφρύ τρόπο. Δηλαδή, ένα είδος Ιαπωνικού detox! Προσπάθησε να καταναλώνεις αρκετά λαχανικά μαγειρεύοντας τα ελαφριά, για να μη χάνουν τις βιταμίνες και τα ένζυμα τους. Ο καλύτερος τρόπος να παίρνεις όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σου εύκολα και γρήγορα, είναι πίνοντας φρέσκους χυμούς. Όταν τα υλικά είναι κρύα, τα συστατικά και οι βιταμίνες τους δε χάνονται καθόλου. Αυτό, είναι κάτι που ανακάλυψε ο οίκος Shiseido ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησε για τη δημιουργία της σειράς Waso. Tα προϊόντα αυτά περιέχουν θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι μαζεμένα πολύ προσεκτικά από συγκεκριμένα φυτά με σκοπό να διατηρήσουν όλα τους τα θρεπτικά συστατικά. Τίποτα παραπάνω από αυτό που πραγματικά χρειάζεται.

 

πι.ες: Αν μετά απ’ όλο αυτό θα πρέπει να αφήσω εδώ και μια αλλιώτικη κρέμα που θα σε πλημμυρίσει ενέργεια, αυτή είναι η νέα και κανοτομική Essential Energy Moisturizing Cream της Shiseido. Πρόκειται για την κρέμα ημέρας, που διεγείρει τους δερματικούς αισθητήρες για να βελτιώσει την αντίσταση του δέρματος στις εξωτερικές επιθέσεις. Ένα μαγικό και φίνο προϊόν προσώπου, που απευθύνεται στο κανονικό προς ξηρό τύπο επιδερμίδας, έχει σούπερ λεπτή υφή και αφήνει υπερβελούδινη αίσθηση.

A post shared by SHISEIDO (@shiseido) on

Κατά την εφαρμογή της, η επιδερμίδα δείχνει σφριγηλή, απαλή και λαμπερή σα να έχει πλημμυρίσει ενέργεια.

εις το επανιδείν (πάντα με χαμόγελο)