CLINIQUE

Μύθοι και αλήθειες στην περιποίηση

Ποιός λέει να μην καθαρίζουμε το πρόσωπό μας πρωι και βράδυ; Γιατί η  λιπαρή επιδερμίδα να αποφεύγει το λάδι περιποίησης; Αυτά κι άλλα πολλά βάζουμε σήμερα στο τραπέζι αυτής της μπιουτοσυζήτησης.

Πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας πρωι και βράδυ.

Εννοείται καθώς τα προϊόντα καθαρισμού δεν απομακρύνουν μόνο το μακιγιάζ, αλλά και τους ρύπους και το πλεονάζον σμήγμα. Επιπλέον, προετοιμάζουν την επιδερμίδα να δεχθεί τα συστατικά της ενυδατικής κρέμας.

Οι τονωτικές λοσιόν είναι μόνο για λιπαρά δέρματα.

Φυσικά κι όχι! Σήμερα, υπάρχουν φανταστικές λοσιόν ειδικές για ξηρές, αλλά και για ευαίσθητες επιδερμίδες, που προστατεύουν την επιδερμίδα από την αφυδάτωση και την προετοιμάζουν για την ενυδάτωση.

Τα καθαριστικά που ξεπλένονται αφυδατώνουν την επιδερμίδα

Το πιο πιθανόν είναι να αφυδατώσει την ξηρή επιδερμίδα σου το ζεστό νερό κι όχι επειδή θα ξεπλύνεις το πρόσωπό σου. Οπότε προτίμησε χλιαρό ή και κρύο νερό κι ενυδάτωσε αμέσως.

Το λάδια περιποίησης είναι για ξηρές επιδερμίδες.

Με το χέρι στην καρδιά, σου επιβεβαιώνω “ούτε καν”! Το λάδι περιποίησης είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου κατηγορίες προϊόντων και θεωρώ ότι κάνει απίστευτη δουλειά για τη θρέψη, την τόνωση και την λάμψη κάθε επιδερμίδας. Δοκίμασε να βάλεις μερικές σταγόνες στην παλάμη του χεριού σου, ζέστανε λίγο τα χέρια και φέρε τα κοντά στο πρόσωπο, εισέπνευσε και ταμπονάρισε απαλά. Είναι μαγική η αίσθηση που αφήνει.

 

Εις το επανιδείν.