ΠΡΟΣΩΠΟ

Τα λάδια προσώπου είναι η νέα τάση στην περιποίηση

Τα λάδια προσώπου είναι αναμφίβολα μία από τις πιο hot τάσεις της κοσμετολογογίας. Ολοένα και περισσότερες εταιρείες καλλυντικών προσθέτουν κάποιο θαυματουργό λάδι στο portfolio τους. Κι όλες εμείς μαθαίνουμε να το εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας ως ένα από τα πιο must-have προϊόντα ενυδάτωσης, θρέψης, τόνωσης, αντιγήρανσης και λάμψης.

Προσωπικά τα λάδια τα λατρεύω. Μεγαλώνοντας μάλιστα, έμαθα να τα χρησιμοποιώ σωστά, να μη φοβάμαι ότι θα φράξουν τους πόρους μου, ότι θα μου δημιουργήσουν σπυράκια κ.ά. τέτοια παράξενα κι έμαθα να τα εκτιμώ για όσα κάνουν σε επιδερμίδα, αλλά και ψυχοσύνθεση.
Καταρχήν έχουν την πιο συγκλονιστικά τέλεια υφή και μόνο αυτά μπορούν να τρέφουν, προστατεύουν και αναζωογονούν κάθε τύπο επιδερμίδας τόσο αποτελεσματικά κι άμεσα. Επιπλέον, έχουν πάντα φανταστικά αρώματα για να τονώσουν την όποια διάθεση, ή και να καλμάρουν από το στρες μιας δύσκολης μέρας.

A post shared by Efi Anesti (@beautydiaries) on

Αν πάμε και στο μια φορά κι έναν καιρό τους έχουν επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον. Οι Αιγύπτιες λέγεται ότι έριχναν μερικές σταγόνες αρωματικών ελαίων από αποστάγματα φυτών και μπαχαρικών στο λουτρό τους ή τα άπλωναν νωχελικά στο σώμα τους για να αποκτήσουν πιο λεία, απαλή και λαμπερή επιδερμίδα.

Στο μεταξύ, εσύ, αν πρέπει να προσέξεις κάτι στα λάδια είναι η ποσότητά τους. Δύο με τρεις σταγόνες είναι αρκετές για να σε καλύψουν και να απορροφηθούν σε βάθος από την επιδερμίδα σου. Αυτό είναι και το μαγικό με τη σύνθεση των λαδιών. Μια σταγόνα αρκεί για να μεταφέρει όλα τα συστατικά του στο δέρμα. Τόσο απλά και πραγματικά μαγικά.

Αναρωτιέσαι, πώς να επιλέξεις το σωστό λάδι προσώπου για τον τύπο σου; Ζητώντας δείγματα από τις εταιρείες ή δοκιμάζοντας αυτό που είναι πιο κοντά στις δικές σου ανάγκες. Παρακάτω σου προτείνω 3 από τα πιο αγαπημένα μου, που ‘χω δοκιμάσει κι έχω ξεχωρίσει.

1. Έχεις ανάγκη από επιδιόρθωση των φθορών, που προκαλεί το οξειδωτικό στρες; Δοκίμασε το επανορθωτικό έλαιο νύχτας Midnight Recovery Concentrate της Kiehl’s. Περιέχει εκχυλίσματα βοτάνων και σκοπός του είναι να αποκαταστήσει τις ζημιές που έχει κάνει η μέρα, ενώ εσύ κοιμάσαι.

A post shared by @kiehlsgreece on

 

2. Χρειάζεσαι θρέψη και σύσφιξη; Ιδανικό είναι το πολυτελές 8 Flower Nectar της Darphin. Mε νέκταρ 8 λουλουδιών, αυτό το πολυτελές έλαιο κάνει θαύματα στην ταλαιπωρημένη επιδερμίδα.

A post shared by Darphin Official (@darphin) on

 

3. Θες να αντιμετωπίσεις ρυτίδες και ξηρότητα; Σου προτείνω να δοκιμάσεις το Pro-Cologem Marine Oil της Elemis. Έχει σούπερ ελαφριά υφή και χάρη στη σύνθεσή του με θαλάσσια φύκια, αποκαθιστά τον όγκο της επιδερμίδας και προσφέρει μέγιστη ενυδάτωση.

πι.ες: Τα λάδια προσώπου σου δίνουν τη δυνατότητα να ακολουθήσεις μια μικρή ιεροτελεστία ομορφιάς που θα σου αλλάξει τον τρόπο που σε φροντίζεις και σ’ αγαπάς. Δοκίμασε να βάλεις μερικές σταγόνες στην παλάμη σου, τρίψε ελαφρώς σα να θες να ζεστάνεις το λάδι, φέρε τα χέρια σου κοντά στη μύτη, εισέπνευσε και αμέσως ταμπονάρισε απαλά σε όλο το πρόσωπο. Ιδανικά, προτείνω να χρησιμοποιείς τα λάδια το βράδυ, καθώς όπως σου χω αναφέρει και παλιότερα στη διάρκεια της νύχτας ενεργοποιούνται οι επανορθωτικοί μηχανισμοί της επιδερμίδας.

εις το επανιδείν (πάντα με χαμόγελο).