CHRISTY THEORIES

DIY: Ένα ήπιο scrub με 4 υλικά για λαμπερή επιδερμίδα

Ο καιρός θυμίζει ακόμα καλοκαίρι αλλά οι συνήθεις έχουν αρχίσει να φθινοπωριάζουν. Εννοείται, ότι αυτό ισχύει και για την περιποίηση της επιδερμίδας σου, η οποία έχει ακόμα ανάγκη από extra φροντίδα για να επανέλθει και να αποκτήσει τη λάμψη που ίσως της στέρησε ο ήλιος και η θάλασσα. Εκτός από την ενυδάτωση που είναι απαραίτητη σε κάθε εποχή και φυσικά τον καθημερινό και καλό καθαρισμό, η απολέπιση πρέπει να είναι μέρος της ρουτίνας σου και να μπει για τα καλά στις συνήθειές σου.

Και για να κάνεις την αρχή, εδώ σου έχω μία σπιτική συνταγή για ένα ήπιο scrub προσώπου με 4 απλά αλλά ευεργετικά υλικά που θα επαναφέρουν τη λάμψη στην επιδερμίδα σου. Φυσικά και μπορείς να φτιάξεις μόνη σου.

Θα χρειαστείς:

2 κ.γ. χυμό λεμονιού

2κ.γ. μέλι

 

1 κ.γ. λάδι καρύδας

 

1 teabag τσάι (πράσινο κατά προτίμηση)

 

Η διαδικασία είναι απλή, αφού έχεις μόνο να ανακατέψεις καλά τα υλικά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, σε καθαρή επιδερμίδα, παίρνεις μία ποσότητα και αρχίζεις να κάνεις ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις.

 

Μόλις τελειώσεις, ξέπλυνε καλά το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό και συνέχισε με την ενυδάτωση.

 

Αν το κάνεις 2 φορές την εβδομάδα, θα δεις το πρόσωπό σου να επανακτά τη φυσική του λάμψη. Εκτός από την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την αντιοξειδωτική δράση του λεμονιού, το λάδι καρύδας και το μέλι θα προσφέρουν τα απαραίτητα ενυδατικά συστατικά στην επιδερμίδα σου, έτσι ώστε να μην την αφήσουν ξηρή.

 

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson