DIY

DIY: 3 μάσκες με βάση το ελαιόλαδο κατά της ξηρής επιδερμίδας

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, τότε θα ξέρεις ότι με μία μόνο ενυδατική κρέμα δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις. Η επιδερμίδα σου χρειάζεται σίγουρα ένα boost ενυδάτωσης για να καλύψει την έλλειψη υγρασίας, έτσι ώστε να αποκτήσει μία πιο απαλή και λαμπερή όψη. Γιατί, ως γνωστόν, η λάμψη και η νεανική όψη είναι αποτέλεσμα της βαθιάς και καλής ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Ένα κοινό μυστικό που έχεις στην κουζίνα σου και μπορεί να σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την ξηρότητα της επιδερμίδας του προσώπου σου είναι το ελαιόλαδο. Σε συνδυασμό με άλλα φυσικά υλικά, μπορεί να ξεδιψάσει την επιδερμίδα σου και να την βοηθήσει να ανακτήσει τη χαμένη της λάμψη.

Ελαιόλαδο και μέλι

 

Το μέλι είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στον οργανισμό γενικότερα και στην επιδερμίδα σου ειδικότερα, αφού θα το βρεις ως συστατικό σε πολλές κρέμες προσώπου. Έχει αντιβακτηριδιακή και αντιοξειδωτική δράση και αν το ανακατέψεις με ίση ποσότητα ελαιόλαδου θα έχεις μία πολύ καλή μάσκα για το πρόσωπό σου.

Ελαιόλαδο και αυγό

 

Μπορεί να μην είναι ότι καλύτερο, να απλώνει αυγό στο πρόσωπο είναι όμως εξαιρετικά ευεργετικό. Σπάσε ένα αυγό σε ένα μπολάκι και ρίξε δύο κουταλάκια ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά, άπλωσέ το στο πρόσωπό σου και άφησέ το για περίπου 15′. Αφαίρεσε με χλιαρό νερό και απόλαυσε την απαλή επιδερμίδα σου.

Ελαιόλαδο και αβοκάντο

 

Το αβοκάντο είναι αγαπημένη διατροφική τάση κι όχι μόνο. Πολλές κρέμες έχουν αξιοποιήσει τις ενυδατικές του ιδιότητες. Γιατί να μην το κάνεις κι εσύ; Σε ένα μπολ, λιώνεις μισό αβοκάντο και προσθέτεις μία κουταλιά ελαιόλαδο. Αφού ανακατέψεις καλά, απλώνεις το μείγμα σε καθαρή επιδερμίδα και περιμένεις να δράσει για περίπου 15′. Αφαιρείς με νερό και το δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί.