ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

5 λάθη που μπορεί να κάνεις στον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σου

Αν έναν κανόνα πρέπει να έχεις μάθει όλο αυτό το διάστημα που διαβάζεις τη beauty στήλη του Ladylike είναι ο κανόνας του ντεμακιγιάζ. Παρά το γεγονός όμως πως καθημερινά μπορεί να πλένεις ή να καθαρίζεις το πρόσωπό σου, υπάρχουν μερικά λάθη που μπορεί να κάνεις εν αγνοία σου.

-Ο λάθος «σύμμαχος»

Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός όπως και κάθε τύπος επιδερμίδας. Γι αυτό το λόγο, βρες τον κατάλληλο σύμμαχο ντεμακιγιάζ για τη δική σου επιδερμίδα, που θα απομακρύνει τους περιβαλλοντικούς ρύπους και το σμήγμα χωρίς να διαταράσσει την ισορροπία του pH της επιδερμίδας σου. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου και την υφή που προτιμάς, λοιπόν, επίλεξε ένα προϊόν σε μορφή τζελ, κρέμας, ελαίου ή αφρού.

Γαλάκτωμα με μικύλλια διπλού καθαρισμού της Lierac ιδανικό για καθαρισμό στην επιφάνεια και στο βάθος για όλους τους τύπους της επιδερμίδας. Απομακρύνει τους εξωτερικούς ρύπους και τις ακαθαρσίες και διαλύει το μακιγιάζ, ενώ παράλληλα, αφαιρεί το πλεόνασμα του ιδρώτα και του σμήγματος και συμβάλλει στην εξάλειψη των νεκρών κυττάρων. Η ενεργή υφή γαλακτώματος μετατρέπεται σε νερό για διπλό καθαριστικό αποτέλεσμα. Τέλος, το δροσερό θηλυκό άρωμα που συνδυάζει νότες γιασεμιού, άνθους λωτού και λευκής γαρδένιας θα σε μαγνητίσει από την πρώτη στιγμή.

-Ο λάθος τρόπος

Φέρσου με αγάπη (γενικά) και στο πρόσωπό σου ιδιαιτέρως. Απόφυγε να τρίβεις έντονα την πετσέτα στην επιδερμίδα σου ή να κάνεις άγαρμπες κινήσεις προκειμένου να αφαιρέσεις και τον τελευταίο ρύπο/ ίχνος μακιγιάζ. Μπορείς να τα καταφέρεις καλύτερα όταν είσαι ήρεμη (πάντα με το κατάλληλο σύμμαχο και σε αυτό το σημείο).

Η ολοκληρωμένη πρόταση ντεμακιγιάζ DEMAK’ UP EXPERT με την πατέντα της τρισδιάστατης κυψελωτής υφής από 100% ίνες βαμβακιού – φυσικές και βιοδιασπώμενες, διατίθεται σε οβάλ και στρογγυλούς δίσκους και σε υγρά μαντιλάκια με τη φόρμουλα από έλαια βαμβακιού για τον καθαρισμό ακόμα και του αδιάβροχου μακιγιάζ, χωρίς να γδέρνει την επιδερμίδα του προσώπου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις τον τύπο ντεμακιγιάζ που σε βολεύει.

-Η λάθος θερμοκρασία

Το ζεστό νερό μας χαλαρώνει. Το ζεστό νερό, όμως, παράλληλα μπορεί να αφυδατώσει την επιδερμίδα μας. Γι αυτό το λόγο προτίμησε χειμώνα- καλοκαίρι χλιαρό ή κρύο νερό.

 

-Η λάθος αρχή

Είναι από τα πιο συνηθισμένα λάθη ομορφιάς. Ξεκίνα με το να πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου και συνέχισε αφαιρώντας το μακιγιάζ σου με ένα νεράκι καθαρισμού. Έπειτα, μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν καθαρισμού που θα εισχωρήσει στους πόρους και στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας σου.

Bioderma, Sensibio H2O: Τo νερό ντεμακιγιάζ που αγαπούν μερικά από τα πιο γνωστά supermodels- και εμείς- και σέβεται την ευαισθησία της επιδερμίδας. Ιδανικά για ευαίσθητες προς δυσανεκτικές επιδερμίδες.

-Η λάθος συνέχεια

Μην ξεχνάς, αμέσως μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου, να ενυδατώνεις το πρόσωπό σου. Όπως επισημαίνουν αρκετοί skin experts καλό θα ήταν να απλώνεις την ενυδατική σου σε νωπή επιδερμίδα μιας και με αυτόν τον τρόπο «κλειδώνουν» τα σωστά επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα.

Vichy Aqualia Thermal ενυδατική κρέμα προσώπου: Η 1η κρέμα ημέρας με λεπτόρρευστη υφή και ματ αποτέλεσμα για δυναμική ιαματική ενυδάτωση της επιδερμίδας. Ιδανική για όλες τις γυναίκες μεταξύ 20 και 60 ετών με κανονική/μικτή επιδερμίδα που έχουν αφυδατωμένη ή και ευαίσθητη επιδερμίδα, αισθάνονται την επιδερμίδα τους να τραβάει, εμφανίζουν λεπτές γραμμές αφυδάτωσης, θαμπή όψη ή και κοκκινίλες.