Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στο μακιγιάζ και μολύνεις το πρόσωπό σου

Main Image

Το έχουμε κάνει όλες. Και το μετανιώσαμε.

Το νεσεσέρ με τα καλλυντικά σου είναι ο μεγαλύτερός σου σύμμαχος. Συνήθως, δεν πας πουθενά χωρίς αυτό. Τι θα έλεγες, όμως, αν μάθαινες πως κρύβει σοβαρούς κινδύνους που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία του δέρματός σου;

Δυστυχώς, πολλές φορές –λόγω βιασύνης κυρίως- δε φροντίζουμε να τηρούμε τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής όσον αφορά στα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε. Τι εννοούμε; Ότι μέσα σε ένα νεσεσέρ μπορεί κανείς να βρει από μια σπασμένη σκιά και μπατονέτες, μέχρι πινέλα και ξεχασμένες mascara. Λάθη, κορίτσια. Λάθη.

ADVERTISING

Ωστόσο, η ακαταστασία και η έκθεση των προϊόντων μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε στους μικροοργανισμούς, δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε στο πρόσωπό μας… Υπάρχει ένα άλλο, ακόμα μεγαλύτερο σφάλμα στο οποίο όλες έχουμε υποπέσει.

Ποιο είναι αυτό; Ο όχι και τόσο συχνός καθαρισμός των πινέλων μας.

Inline Image

ADVERTISING

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, τα πινέλα που βάζουμε στο πρόσωπό μας πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μία φορά στις δύο εβδομάδες, ώστε να απομακρύνονται οι μικροοργανισμοί που μεταφέρονται στο δέρμα μας, προκαλώντας ερεθισμούς και γεμίζοντας μας σπυράκια.

Για να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις, καλό θα ήταν να τοποθετείς τα πινέλα σου σε ξεχωριστό νεσεσέρ και όχι στο ίδιο που βάζεις τα καλλυντικά σου. Με τον τρόπο αυτό, περιορίζεις όσο γίνεται την έκθεσή τους στα μικρόβια που βρίσκονται επάνω στις συσκευασίες των καλλυντικών και τα κρατάς καθαρά και… μυρωδάτα!

Δε χρειάζεται να υπενθυμίσουμε πως τα πινέλα προορίζονται για αυστηρώς προσωπική χρήση και δεν πρέπει να τα μοιράζεσαι με κανέναν, σωστά;

ADVERTISING
oscars header logo
Sponsored by sponsor nova logo

ΟΔΗΓΟΣ ΟΣΚΑΡ 2018: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΕΛΕΤΗ

Πού, πώς, πότε και κυρίως ποιοι διεκδικούν τα Χρυσά Αγαλματίδια του 2018; Όσα πρέπει να έχεις κατά νου πριν τη μεγάλη τελετή.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ποιες ήταν οι ελληνικές ταινίες που διεκδίκησαν αυτή την τεράστια διάκριση;

ΟΣΚΑΡ: ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ (ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ)

Ο Leonardo Di Caprio πρέπει να νιώθει πολύ όμορφα που επιτέλους δεν ανήκει σε αυτή τη λίστα.


SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.