ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

5 συνήθειες που καταστρέφουν το πρόσωπό σου

Ξέρω ότι η ρουτίνα της περιποίησης που ακολουθείς καθημερινά είναι μόνο για να έχεις ένα καθαρό και λαμπερό πρόσωπο με άψογη επιδερμίδα. Γιατί όμως αντί να καλυτερεύει συνεχώς, το πρόσωπό σου δείχνει σαν να μην αντιδρά στη φροντίδα σου, τουλάχιστον όσο θα έπρεπε.

Η αλήθεια είναι ότι όλες αυτές οι τάσεις και οι άτυποι κανόνες που κυκλοφορούν κι εσύ υιοθετείς για το καλό του δέρματός σου, συχνά μπορεί να έχουν τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εννοείται ότι εσύ τα κάνεις για το καλό του αλλά υπάρχει περίπτωση ο ζήλος που δείχνεις να δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα που επίσης πρέπει να αντιμετωπίσεις.

Απολέπιση

Καλό είναι να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου από τα νεκρά κύτταρα, αλλά με μέτρο. Μην χρησιμοποιείς πολύ δυνατά απολεπιστικά προϊόντα στην καθημερινή σου περιποίηση. Δεν είναι πολύ φιλικά για την επιδερμίδα σου και μπορεί να προκαλέσουν άλλα προβλήματα. Προτίμησε ένα ήπιο scrub προσώπου ή μία μάσκα 1-2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σου. Λάβε υπόψη σου ότι υπάρχουν δέρματα στα οποία απαγορεύεται η απολέπιση κι αυτά συνήθως είναι τα πολύ ευαίσθητα και λεπτά.

Πινέλα μακιγιάζ

Δεν χρειάζεται να σου ξαναπώ ότι τα πινέλα μακιγιάζ πρέπει να καθαρίζονται πολύ καλά και συχνά και να φυλάσσονται σε μέρος που θα είναι προστατευμένα από μικρόβια. Τι σημαίνει όμως συχνό και καλό καθάρισμα; Μία φορά την εβδομάδα πρέπει να πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ είτε με αντισηπτικό spray είτε με τα ειδικά προϊόντα που θα βρεις στην αγορά. Φρόντισε να στεγνώσουν πολύ καλά πριν τα χρησιμοποιήσεις ξανά. Όσο για τα σφουγγαράκια για το foundation, καλό είναι να τα αλλάζεις συχνά εκτός από το να τα πλένεις.

Λάθος προϊόντα

Πολλές φορές μία καλή κρέμα που θα δεις στο φαρμακείο, σε κατάστημα καλλυντικών ή στο νεσεσέρ της φίλης σου σε φωνάζει να την κάνεις δικιά σου και εσύ πιστεύεις σε αυτή και στα θαύματα που θα σου κάνει. Καμία κρέμα δεν έχει μαγικές ικανότητες. Αυτό που ισχύει είναι ότι υπάρχει η σωστή κρέμα για το δικό σου τύπο επιδερμίδας και πάνω σε αυτό πρέπει να δουλέψεις. 

Αντηλιακή προστασία

Το αντηλιακό μπορεί να είναι συνυφασμένο με το καλοκαίρι, ωστόσο είναι εξίσου απαραίτητο και τους χειμερινούς μήνες, ειδικά στη χώρα μας. Δεν είναι ανάγκη να αισθάνεσαι τον καυτό ήλιο για να βάλεις αντηλιακό. Οι βλαβερές ακτίνες μπορούν αν βλάψουν την επιδερμίδα σου και το χειμώνα.

Θερμοκρασία νερού

Κάνεις ντους με πολύ καυτό νερό; Ξέρω ότι είναι πολύ χαλαρωτικό, ειδικά μετά από μία δύσκολη μέρα αλλά το δέρμα σου δεν το απολαμβάνει όσο εσύ. Το καυτό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα σου και απομακρύνει όλα τα φυσικά έλαια που διατηρούν την απαλότητά της. Επομένως, το δέρμα σου θα είναι πιο ξηρό και δεν θα έχει αυτή τη μεταξένια αίσθηση που πασχίζεις να πετύχεις με τις κρέμες.

Όσο για το πρόσωπο, αν χρησιμοποιείς πολύ κρύο νερό για να το πλένεις τότε σταμάτα αυτή τη συνήθεια. Όπως συμβαίνει με το πολύ ζεστό νερό έτσι και το πολύ κρύο προκαλεί ξηρότητα. Η χρυσή τομή είναι να πλένεσαι με ζεστό νερό για να ανοίξεις τους πόρους και αμέσως μετά να χρησιμοποιήσεις κρύο για να τους κλείσεις.

My tip: Το δέρμα σου και οι ανάγκες του αλλάζουν όπως και το σώμα σου. Πολλές φορές αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάζεις τη ρουτίνα περιποίησης και να την συντονίζεις πάντα ανάλογα με αυτό που σου ζητά η επιδερμίδα σου. Άλλαξε την κρέμα ή το καθαριστικό σου να δεν βλέπεις αποτελέσματα και βρες την ισορροπία που θα κάνει το πρόσωπό σου υγιές και λαμπερό. Αν αντιληφθείς τα μηνύματα που σου δίνει το δέρμα σου πολλές φορές θα προλαβαίνεις ”βλάβες”, αφού οι ενδείξεις είναι ξεκάθαρες αρκεί να τους δώσεις σημασία. Τέλος, μία επίσκεψη στο δερματολόγο, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο θα σου λύσει απορίες και θα σου δώσει λύσεις.