ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

4 μέθοδοι αποτρίχωσης για λεία κι απαλά πόδια που γίνονται στο σπίτι

Το καλοκαίρι η αποτρίχωση είναι μία από τις προτεραιότητές σου, αφού εκτός από το μαγιό, όλη μέρα είσαι με φορέματα, φούστες και σορτσάκια που αφήνουν τα πόδια σου σε κοινή θεά. Χρειάζεται, λοιπόν, να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με τις διάφορες μεθόδους αποτρίχωσης και να ενημερωθείς για το θετικά και τα αρνητικά τους, έτσι ώστε να επιλέξεις την κατάλληλη.

Φυσικά, την επιλογή σου θα επηρεάσουν οι συνήθειές σου, το παρελθόν σου στην αποτρίχωση καθώς και η ποιότητα της τρίχας σου. Αν για παράδειγμα έχεις έντονη τριχοφυΐα ή ανοιχτούς πόρους πρέπει να στραφείς σε αντίστοιχη μέθοδο για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σε αυτό εδώ το post θα ασχοληθούμε με την αποτρίχωση στα πόδια και θα μάθεις πώς να αφαιρέσεις τις τρίχες από αυτά με μεθόδους μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι.

Ξυραφάκι το κλασικό

 

Είναι το πιο γνωστό εργαλείο αποτρίχωσης καθώς είναι αποτελεσματικό, εύκολο στη χρήση και ανώδυνο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή, αρκεί να έχεις φροντίσει να προετοιμάσεις κατάλληλα την επιδερμίδα σου έτσι ώστε να αποφύσεις ερεθισμούς, κοψίματα και κοκκινίλες.

Ωστόσο, αν παρατηρείς ότι δημιουργούνται συχνά μικρές φλεγμονές λόγω των τριχών που γυρνάνε από μέσα, τότε μάλλον πρέπει να στραφείς σε άλλη μέθοδο.

Αποτριχωτική συσκευή

Μία αποτελεσματική μέθοδος με μεγάλη διάρκεια είναι η αποτρίχωση με την ειδική συσκευή. Στην αρχή μπορεί να είναι λίγο πιο επίπονη διαδικασία, αλλά σταδιακά οι τρίχες θα αποδυναμώνονται και η διαδικασία θα κυλά πιο ομαλά. Καλό είναι να χρησιμοποιείς τη συσκευή μετά το μπάνιο, έτσι ώστε οι πόροι σου να είναι ανοιχτοί και να αποφεύγεις τη δημιουργία τυχόν φλεγμονών από τις τρίχες που γυρνούν προς τα μέσα.

Κερί ή Χαλάουα

 

Το ζεστό κερί είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αποτρίχωσης, αλλά χρειάζεται προσοχή στην εφαρμογή. Το κρύο κερί, όπως αυτό στις αποτριχωτικές ταινίες όμως είναι εξίσου καλή μέθοδος, πιο εύκολη και πιο πρακτική. Αν και η διαδικασία είναι λίγο επίπονη, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι τρίχες πιο αδύναμες, αξίζει τον κόπο αφού τα αποτελέσματα διαρκούν για περίπου έναν μήνα. Μην ξεχάσεις μετά την αποτρίχωση με κερί, να ενυδατώσεις πολύ καλά τα πόδια σου με ένα λάδι σώματος ή ένα body butter. Προσοχή: αν έχεις ευρυαγγείες ή φλεβίτιδα, αυτή η μέθοδος δεν είναι η κατάλληλη για σένα.

Αποτριχωτική κρέμα

Πανεύκολη μέθοδος, ανώδυνη που μπορεί να συγκριθεί με το ξυραφάκι. Το αποτέλεσμά της έχει λίγη περισσότερη διάρκεια απ’ ότι εκείνο που πετυχαίνεις με το ξύρισμα, ενώ το δέρμα είναι πιο απαλό, αφού η κρέμα αφαιρεί τις τρίχες χωρίς να ερεθίζει την επιδερμίδα. Αν δεν έχεις έντονο πρόβλημα τριχοφυΐας, τότε θα είναι αρκετά αποτελεσματική.

Extra info

Αποτρίχωση με laser

Η πιο μόνιμη αλλά λίγο πιο επίπονη μέθοδος αποτρίχωσης είναι αυτή με το laser. Δεν μπορείς να την κάνεις μόνη σου στο σπίτι και έχει μεγάλο κόστος. Ωστόσο, δίνει λύση σε προβλήματα έντονης τριχοφυΐας. Για να είσαι ασφαλής, εμπιστεύσου τον δερματολόγο σου. Ωστόσο, πρέπει να ξέρεις ότι το laser δεν είναι αποτελεσματικό σε όλες τις επιδερμίδες, καθώς σχετίζεται με τον τύπο της τρίχας. Φυσικά το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσεις αυτή τη μέθοδο, ειδικά αν έχεις ήδη μαυρίσει. Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις τον δερματολόγο για το μηχάνημα που χρησιμοποιεί και σε καμία περίπτωση μη συγκρίνεις το laser με την φωτόλυση. Έχουν σαφείς διαφορές, γι’ αυτό κάνε μία ερώτηση στο ειδικό πριν αποφασίσεις για το οτιδήποτε.