BEAUTY TIPS

Το φρούτο που θα σε σώσει από τα εγκαύματα του ήλιου

Δεν είναι καθόλου σπάνιο το κάψιμο από τον ήλιο. Μπορεί να έχεις κι εσύ μνήμες από τα παιδικά σου καλοκαίρια με την πλάτη σου κοκκινισμένη να καίει και τη μαμά σου να σου απλώνει γιαούρτι για να σε δροσίσει και να σου πάρει το κάψιμο. Λίγο παραπάνω να κάτσεις στον ήλιο και να ξεχαστείς χωρίς αντηλιακό και η ζημιά έγινε.

Φυσικά καλύτερα να μην το πάθεις και μακάρι να είσαι τόσο προσεκτική και τυπική με την αντηλιακή προστασία σου. Αλλά επειδή είναι καλοκαίρι, μπορεί και να ξεχαστείς. Λίγο η θάλασσα, λίγο η ηλιοθεραπεία, λίγο τα cocktails και να το το εγκαυματάκι.

Και τώρα τι κάνεις; Έχεις πολλές επιλογές όπως είναι το gel αλόης ή το κλασικό και παραδοσιακό γιαούρτι, αλλά και ένα σωρό after sun κρέμες. Μπορείς όμως να δοκιμάσεις και το καρπούζι. Αυτό το ζουμερό και γλυκό καλοκαιρινό φρούτο εκτός από το να ικανοποιεί τον ουρανίσκο σου, μπορεί να δροσίσει και το αίσθημα της κάψας στην επιδερμίδα. Αφού το απολαύσεις λοιπόν, τρίβε με το εσωτερικό της φλούδας το έγκαυμα. Απλά φρόντισε να αφήσεις λίγο καρπούζι στο εσωτερικό, μην το φας όλο!

 

Αν σου φαίνεται περίεργο το πώς λειτουργεί, θα σου πω ότι το καρπούζι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα ενυδατικό και αποτελεσματικό σε δέρμα που έχει πάθει έγκαυμα από την υπερέκθεση στον ήλιο.

Ωστόσο, αν δεις ότι τα πράγματα δεν καλυτερεύουν, τότε κάνε μία επίσκεψη στο φαρμακείο ή ζήτα τη συμβουλή του γιατρού σου.