BEAUTY TIPS

Body butter ή λάδι σώματος: Εσύ ποιο προτιμάς;

Μπορεί να μη νιώθεις στο δέρμα σου αυτή την ξηρότητα που θυμάσαι από το καλοκαίρι, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το παραμελήσεις. Προφανέστατα, η φροντίδα αλλάζει αλλά η ενυδάτωση παραμένει βασική ανάγκη. Επομένως, μετά το ντους κάνε συνήθειά σου το άπλωμα ενός ενυδατικού προϊόντος.

Ποιο όμως είναι το σωστό και το ιδανικό για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου;

Μία απλή κρέμα είναι πάντα χρήσιμη, αλλά δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι υπάρχουν μέρες που το δέρμα σου διψάει για περισσότερη ενυδάτωση και η κλασική κρέμα σώματος δε σε καλύπτει. Σε αυτή την περίπτωση, έχεις δύο επιλογές που θα ενισχύσουν τα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα σου. Το body butter και το λάδι σώματος είναι 2 πολύ δραστικά προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσεις και ενδεχομένως το δέρμα σου θα λατρέψει.

 

Body butter

Πρόκειται για μία πλούσια μορφή ενυδάτωσης, ιδανική για τις ξηρές επιδερμίδες που έχει εξαιρετικά ενυδατική επίδραση ακόμα και σε περιόδους εναλλαγής της θερμοκρασίας. Χρειάζεται πολύ καλό άπλωμα σε στεγνή επιδερμίδα και ελάχιστη ώρα να απορροφηθεί. Μην φοβηθείς αν, απλώνοντάς το δυσκολευτείς. Χρειάζεται λίγη παραπάνω ποσότητα καθώς με την τριβή το butter λιώνει στο δέρμα και απορροφάται στη συνέχεια. Αν ολοκληρώσεις τη διαδικασία, νιώσεις λιπαρότητα στην αφή της επιδερμίδα σου, τότε μάλλον δεν το χρειάζεσαι.

Λάδι σώματος

Τα ξηρά λάδια σώματος έχουν γίνει το νέο trend και προσωπικά έχω μαζί τους μία σχέση πάθους. Έχουν απίστευτη μυρωδιά, προσφέρουν ενυδάτωση και έχουν πολύ καλή απορρόφηση χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα, όπως το body butter. Ειδικά, τώρα που ο καιρός αρχίζει και ξηραίνει την επιδερμίδα είναι μία πολύ καλή λύση για να την διατηρήσεις απαλή και πολύ καλά ενυδατωμένη.

My tips

– Αν νιώθεις περίεργα με το λάδι σώματος, τότε δοκίμασε να το ανακατέψεις με την  κρέμα σώματος. Έτσι, η επιδερμίδα σου θα λάβει τα ενυδατικά στοιχεία του λαδιού, χωρίς την ενοχλητική αίσθηση.

– Συχνά, η επιδερμίδα του σώματος έχει διαφορετικές ανάγκες ανά σημείο και καλό είναι να μπορείς να την αφουγκραστείς. Για παράδειγμα, μπορεί τα πόδια σου να έχουν ανάγκη το body butter αλλά το υπόλοιπο σώματα να καλύπτεται από ένα ξηρό λάδι.

Δεν ξέρω αν πήρες απάντηση στο δίλημμα body butter ή λάδι σώματος, αλλά σίγουρα πήρες μία ιδέα για την χρήση και το αποτελέσματα. Μία δοκιμή όμως θα σε πείσει αν και έχω την αίσθηση ότι η επιλογή έχει να κάνει με την εποχή και την κατάσταση που βρίσκεται η επιδερμίδα σου.