ΣΩΜΑ

Οι μυρωδιές που λατρεύω το καλοκαίρι

Η όσφρηση είναι μία πολύ δυνατή ανθρώπινη αίσθηση και είναι εξαιρετικά ακριβής. Είναι τόσο έντονη που μπορεί να συνδεθεί με συναισθήματα, να επηρεάσει τη διάθεσή σου και να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη σου.

Θυμάμαι την δήλωση της Margot Robbie, σχετικά με την επιρροή που έχει η μυρωδιά στον τρόπο που παίζει έναν ρόλο. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει: ”Θυμάμαι συγκεκριμένες στιγμές και ανθρώπους στη ζωή μου πιο καθαρά αν μυρίζω κάτι που με φέρνει πίσω σε αυτούς”. Αυτό μου είχε κάνει πραγματικά εντύπωση, αφού κάπως έτσι λειτουργώ κι εγώ, ειδικά το καλοκαίρι που η αίσθηση της μυρωδιάς παίρνει άλλη διάσταση και αναβιώνουν αρώματα ή γεννιούνται νέες μυρωδιές που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα.

Οι δικές μου καλοκαιρινές μυρωδιές έχουν να κάνουν με παιδικές αναμνήσεις, ξέγνοιαστες διακοπές, ρομαντικά τοπία και αστείες στιγμές. Όλα αυτά συνθέτουν το δικό μου οσφρητικό πεδίο, το οποίο ερεθίζεται κάθε φορά που κάτι σχετικό έρχεται και ενοχλεί ευχάριστα τη μύτη μου.

Το ευχάριστο και ανάλαφρο συναίσθημα που νιώθω όταν μυρίζω γιασεμί, με ταξιδεύει στην αυλή της γιαγιάς μου που είναι ακόμα γεμάτη, ενώ η μυρωδιά του ζεστού καφέ τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες μου θυμίζει πρωινό ξύπνημα σε οικογενειακές διακοπές. Μεγαλώνοντας όμως, μαζί με τις εμπειρίες μου, αυξήθηκαν και οι μυρωδιές που επηρεάζουν τους οσφρητικούς υποδοχείς μου. Και δεν έχουν να κάνουν μόνο με εικόνες αλλά και με συναισθήματα που ξεφεύγουν από την παιδικότητα. Η βανίλια για παράδειγμα που μυρίζω συχνά γύρω μου, με κάνει να θυμάμαι τη ρομαντική πλευρά του εαυτού, ενώ το σανταλόξυλο μου θυμίζει τις θετικές πλευρές μόνο της ενηλικίωσης.

Αν συνεχίσω έχω να σου πω και για τη λεβάντα που μου δίνει την αίσθηση καθαριότητας ή το βασιλικό που με κάνει να αναζητώ μία σπιτική λεμονάδα και πολλά ακόμα που απλά θα προσπαθήσω να σου περιγράψω. Γιατί η αίσθηση της μυρωδιάς είναι σαν αυτή του συναισθήματος, ποτέ δεν μπορείς να την εξηγήσεις όπως ακριβώς τη νιώθεις ή την έχεις στο μυαλό σου.

 

Αυτό όμως που κάνω για να νιώθω καλά στην καθημερινότητά μου είναι να διαλέγω όμορφα αρώματα για το ντους. Στο μπάνιο μου δεν υπάρχει ποτέ μόνο ένα αφρόλουτρο γιατί δεν έχω την ίδια διάθεση κάθε μέρα. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, προσπαθώ να δημιουργήσω μία ωραία ατμόσφαιρα και σε αυτό με βοηθούν οι διαφορετικές μυρωδιές που έχουν τα αφρόλουτρα της bioten. Η νέα ανανεωμένη σειρά αφρόλουτρων έχει 5 ξεχωριστά αρώματα που δυσκολεύομαι να διαλέξω ποιο θα είναι το αγαπημένο μου για το καλοκαίρι. Κι αν τα δοκιμάσεις. νομίζω θα σου συμβεί το ίδιο.

Πώς γίνεται να μην χαλαρώσεις με το Cotton Fresh, το οποίο θα σε κάνει να νιώσεις καθαρή και φρέσκια από μία ζεστή και κουραστική μέρα ή να μην νιώσεις την ηρεμία και τη δροσιά που σου προσφέρει το Vanilla & Lemon; Αυτές οι δύο μυρωδιές είναι basics στην καθημερινότητά μου, αφού μου μεταφέρουν μία αίσθηση οικειότητας που με ξεκουράζει.

Όμως είναι κι αυτές οι μέρες που θέλω να αισθανθώ ξεχωριστή και είναι οι φορές που είμαι στο μπάνιο πριν από μία καλοκαιρινή έξοδο. Εκεί το Ιris & Precious Oils και το εξωτικό του άρωμα με προετοιμάζουν κατάλληλη για μία όμορφη καλοκαιρινή βραδιά.

 

Υπάρχουν όμως κι αυτές οι ζεστές νύχτες που σε κάνουν να ξυπνάς και να θες να τρέξεις στο ντους για μία αίσθηση αναζωογόνησης. Το εκχύλισμα Cranberry και αυτό από τα φρούτα του πάθους, εκτός από τη θρέψη που προσφέρουν στην επιδερμίδα μου, ξυπνούν τον οργανισμό και τον προετοιμάζουν για μία καλή μέρα. Αν χρησιμοποιήσεις μία φορά το Cranberry & Passion Fruit της bioten, θα καταλάβεις τι εννοώ.

 

Για το τέλος άφησα μία μυρωδιά που είναι αγαπημένη μου εδώ και πολλά χρόνια και μου θυμίζει τα Σάββατα που με έκανε μπάνιο η μαμά μου. Ακόμα και τώρα, όταν στη μύτη μου έρχονται νότες από βούτυρο κακάο, νιώθω παιδί, την ασφάλεια και την φροντίδα που μόνο η μαμά μου μπορεί να με κάνει να αισθανθώ. Το Cocoa & Macadamia κρύβει μέσα του όλα όσα έχει ανάγκη η επιδερμίδα μου αλλά και η όσφρησή μου.

Προφανώς δεν είμαι η μόνη που έχω αυτές τις απαιτήσεις από το αφρόλουτρό μου. Ανάμεσα σε μένα, εσένα και πολλές ακόμα γυναίκες που λατρεύουν τις όμορφες μυρωδιές και επιλέγουν bioten, βρίσκεται και η Έλενα Παπαρίζου, η οποία ξεκινάει τη μέρα της με ένα από τα 5 ανανεωμένα αφρόλουτρα.

 

Κάνε και εσύ ακόμα και το πιο γρήγορο ντους, μία μοναδική εμπειρία ανανέωσης και φροντίδας με τα αφρόλουτρα bioten που διεγείρουν τις αισθήσεις, αφήνοντας ταυτόχρονα την επιδερμίδα σου μεταξένια απαλή.