ΣΩΜΑ

Παιδεύεσαι και δε χάνεις τα κιλά της εγκυμοσύνης; Αυτή είναι η εύκολη (και σίγουρη) λύση

Αν και πολλές Ελληνίδες καταφέρνουν να επαναφέρουν τα κιλά τους μετά από μία εγκυμοσύνη, δεν είναι λίγες όσες, παρά τη δίαιτα και την άσκηση δεν το κατορθώνουν.

Χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα λόγω χαλάρωσης των κοιλιακών μυών και του δέρματος, που κάνει την κοιλιά να φαίνεται πιο μεγάλη απ’ότι είναι στην πραγματικότητα και απώλεια της μέσης, που πολλές φορές σχετίζεται με εναπόθεση λίπους τοπικά, είναι τα δύο βασικά προβλήματα που ενδεχομένως προκαλεί η εγκυμοσύνη στο σώμα μιας γυναίκας και τα οποία δεν μπορούν να διορθωθούν αποκλειστικά με άσκηση και ειδική διατροφή.

Απάντηση στα παραπάνω προβλήματα δίνει η κοιλιοπλαστική, σε συνδυασμό με τη λιποαναρρόφηση.

Η επέμβαση σχεδόν πάντα έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στη βελτίωση της ψυχολογίας μιας γυναίκας, γιατί δίνει τη δυνατότητα να φορέσει ρούχα που δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει ή δεν ένιωθε άνετα να φορέσει για χρόνια.

Η κοιλιοπλαστική είναι σχεδιασμένη να επιτύχει 2 πράγματα:

1) να αφαιρέσει το χαλαρωμένο και παραπανίσιο δέρμα και λίπος

2) να διορθώσει το χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα

Η λιποαναρρόφηση γίνεται για να βελτιώσει το σχήμα της μέσης και της υπόλοιπης κοιλιάς, όπου κρίνεται αναγκαίο.

Η επέμβαση γίνεται μέσω μιας τομής «μπικίνι» που καλύπτεται από το εσώρουχο (ακόμα και μικροσκοπικό) με ευκολία. Στις εκτεταμένες κοιλιοπλαστικές μπορεί να είναι αναγκαίο να επεκταθεί η τομή στα πλάγια ενώ στην μίνι-κοιλιοπλαστική είναι λίγο μεγαλύτερη από την τομή της καισαρικής.

Στην κλασσική κοιλιοπλαστική θα υπάρχει και μια τομή γύρω από τον καινούργιο ομφαλό, που μας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα σημαντικά εάν δώσουμε σημασία στη λεπτομέρεια. Είναι σημαντικό για την επίτευξη «φυσικού» αποτελέσματος να αποφύγουμε τη δημιουργία μιας στρογγυλής ουλής γύρω από τον ομφαλό.

Για την επίτευξη του καλύτερου και πιο φυσικού αποτελέσματος είναι απαραίτητο να διορθωθεί η χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος. Για αυτόν το λόγο χρησιμοποιείται μία τεχνική που ονομάζεται «εσωτερικός κορσές» με σκοπό τη διόρθωση της χαλάρωσης, ανάδειξης των κοιλιακών μυών σε σημείο ομορφιάς με μόνιμο αποτέλεσμα.

Τοποθετείται μια σειρά από μη απορροφήσιμα ράμματα στη μέση γραμμή του κοιλιακού τοιχώματος και στην συνέχεια μπαίνουν 2 ή 3 σειρές από τα ίδια ράμματα οριζόντια στο κοιλιακό τοίχωμα με σκοπό να γίνει όσο γίνεται πιο επίπεδο και φυσικό. Με τα οριζόντια ράμματα μπορούμε να επεκταθούμε στα πλάγια ώστε να διορθώσουμε τη μέση αποτελεσματικά και να δώσουμε το πιο όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Έτσι, δημιουργείται αυτό που αποκαλείται μόνιμος εσωτερικός κορσές και δίνει στη γυναίκα στενή και ελκυστική μέση. 

Η λιποαναρρόφηση θα προσδώσει στο σχήμα την παραπάνω βελτίωση που πολλές φορές είναι απαραίτητη για να πετύχουμε το καλύτερο σχήμα.

Διαβάστε τι είπαν ευχαριστημένοι ασθενείς για τον κο Γιαννά.

Μετά το χειρουργείο η γυναίκα μένει στο νοσοκομείο 1-2 ημέρες, καλό είναι να κινητοποιηθεί άμεσα και να πρέπει να φορέσει έναν ειδικό κορσέ για 3 μήνες.

 

Ιωάννης Γιαννάς, MD, FRCS(Eng), FRCS(Plas), FEBOPRAS, Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός (www.athensplasticsurgery.gr), τηλ. Επικοινωνίας 210 89 43 033 . Δείτε το ιατρείο εδώ