CELEBRITIES

Το “αστείο” του Κάρολου που πλήγωσε την Diana και έφερε την αρχή του τέλους της σχέσης τους

ASSOCIATED PRESS

Ήταν το σύμβολο ενός ολόκληρου έθνους, η ενσάρκωση της ανθρώπινης πλευράς του στέμματος. Πέρα και πάνω απ' όλα όμως, η πριγκίπισσα Diana ήταν μητέρα δύο γιων που υπεραγαπούσε. Κι ενώ είναι γνωστό ότι η Diana είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τα αγόρια της, υπάρχει μια μικρή παράγραφος στην ιστορία την οποία οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν μπορεί να μην γνωρίζουν και αφορά την περίοδο της γέννησης του πρίγκιπα Harry. Όλα ξεκίνησαν από την επιθυμία του πρίγκιπα Κάρολου να κάνουν ένα κοριτσάκι.

Περίπου ένα χρόνο μετά τη γέννηση του του William, δηλαδή το 1983, η Diana δεχόταν πιέσεις να φέρει στον κόσμο άλλον ένα παιδί. Όντως τον Σεπτέμβριο του 1983, το παλάτι ανακοίνωσε ότι η Diana ήταν έγκυος για δεύτερη φορά. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Σκωτία, απέβαλε. Ήταν αρχές του 1984 όταν το βασιλικό ζεύγος ανακάλυψε ότι περίμεναν και πάλι παιδί. «Δε νομίζω ότι είμαι φτιαγμένη για αναπαραγωγή, αλλά νιώθω ότι, στο τέλος, αξίζει τον κόπο», έλεγε η πριγκίπισσα εκείνη την περίοδο.

Τον Σεπτέμβριο του 1984, η Diana γέννησε τον Henry Charles Albert David Mountbatten-Windsor ή αλλιώς τον πρίγκιπα Harry μετά από εννέα ώρες στην αίθουσα τοκετού και μάλιστα χωρίς επισκληρίδιο.

ASSOCIATED PRESS

ASSOCIATED PRESS

Στο άρθρο του Andrew Morton Diana: Her True Story  η πριγκίπισσα αποκάλυψε την «απογοήτευση» του συζύγου της μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους: «Ο Κάρολος πάντα ήθελε ένα κορίτσι», είχε δηλώσει. «Ο Harry ήταν αγόρι. Όταν το άκουσε το πρώτο του σχόλιο ήταν: “Θεέ μου, είναι αγόρι”. Το δεύτερο ήταν: “Και σαν να μην έφτανε αυτό είναι και κοκκινομάλλικο”.

Ο Κάρολος θεώρησε τα σχόλια του ως αστεία, αλλά η Diana έχει προσβληθεί και πληγωθεί. Δεν ήταν απλά ένα κακόγουστο αστείο ενώ η ίδια είχε υπομείνει εννέα μήνες εγκυμοσύνης και εννέα ώρες τοκετού για να φέρει στο φως ακόμα έναν διάδοχο του παλατιού. Οι μεγαλύτερες αδελφές της, αλλά και ο νεότερος αδερφός της, είχαν όλοι κόκκινα μαλλιά. Για την ακρίβεια, τα κόκκινα μαλλιά ήταν ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της οικογένειας Spencer.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως στη βάφτιση του Harry τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ο Κάρολος είπε την εξής ατάκα στη μητέρα της Diana: «Απογοητευτήκαμε τόσο πολύ. Θεωρούσαμε πως ήταν κορίτσι».

Η πριγκίπισσα Diana έχει πει ότι η περίοδος που εκείνη και ο σύζυγός της υπήρξαν πιο κοντά από ποτέ ήταν λίγες εβδομάδες πριν από τη γέννηση του Harry. Μετά από αυτό όμως, ήταν σαν να διαλύθηκαν όλα. «Ο γάμος μας άρχισε να καταστρέφεται τότε». Μάλιστα έχει παραδεχτεί ότι μετά τη γέννηση του Harry «κάτι μέσα της άλλαξε εντελώς για τον Κάρολο», αφού κι εκείνος είχε επαναφέρει στο προσκήνιο το ειδύλλιο με την πολύχρονη πρώην σχέση του με την Camilla Parker Bowles. «Ήξερα ότι ο Κάρολος είχε επιστρέψει σε εκείνη».

ASSOCIATED PRESS

ASSOCIATED PRESS

Όσο για τα κόκκινα μαλλιά του Harry έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι ο βιολογικός του πατέρας μπορεί να ήταν και ο James Hewitt, ένας αρχηγός του βρετανικού στρατού ο οποίος είχε προσληφθεί για να διδάξει ιππασία τόσο την Diana όσο και στον William. Πάντως η επιθυμία του Καρόλου για ένα κοριτσάκι ποτέ δεν έπαψε, πράγμα που φαίνεται και από τον πηγαίο ενθουσιασμό που δείχνει για την εγγονή του, πριγκίπισσα Charlotte. «Ήλπιζα για μια εγγονή – για κάποιον να με φροντίζει όταν θα είμαι πολύ γέρος», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους σε δημόσια εμφάνισή του το 2015 που ήταν και η χρονιά της γέννησης της μικρής Charlotte.«Νιώθω πραγματικά ενθουσιασμένος».

ASSOCIATED PRESS

ASSOCIATED PRESS

 

Κεντρική Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS