CELEBRITIES

Η Angelina Jolie με τις κόρες της σε στρατόπεδο Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία

AP Photo/Raad Adayleh

Μαζί με την 11χρονη Shiloh και την 13χρονη Zahara ταξίδεψε αυτή τη φορά η Angelina Jolie στην Ιορδανία και συγκεκριμένα σε στρατόπεδο Σύρων προσφύγων στη Ζαατάρι. Όπως δήλωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός και πρέσβειρα του ΟΗΕ, οι δύο κόρες της «ζήτησαν να έρθουν μαζί».

«Οι κόρες μου Zahara και Shiloh ζήτησα να έρθουν μαζί μου σήμερα. Πέρασαν την ημέρα μιλώντας και παίζοντας με παιδιά της ηλικίας τους, τα οποία έφυγαν βίαια από τα σπίτια τους, που τα μέλη της οικογένειάς τους σκοτώθηκαν ή είναι αγνοούμενοι και που παλεύουν με τραύματα και αρρώστιες, αλλά που στο τέλος της ημέρας είναι απλά παιδιά, με τις ίδιες ελπίδες και δικαιώματα κάθε παιδιού σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου» δήλωσε η ηθοποιός.

#shilohjoliepitt #zaharajoliepitt

A post shared by Shiloh Jolie Pitt (@shiloh.jolie.pitt) on

 

 

AP Photo/Raad Adayleh

AP Photo/Raad Adayleh

Η Jolie ζήτησε να υπάρξει άμεσα πολιτική λύση στον μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο που έχει καρατομήσει τη Συρία. «Η ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορεί να αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση», είπε, προσθέτοντας πως ««είναι σπαραξικάρδιο το να γυρίζω στην Ιορδανία και να βλέπω τις κακουχίες και τα τραύματα των Σύρων προσφύγων καθώς αυτός ο πόλεμος εισέρχεται στον όγδοο χρόνο του».

AP Photo/Raad Adayleh

«Είμαι πολύ περήφανη για εσάς. Όλοι σας είστε τόσο δυνατοί».

AP Photo/Raad Adayleh

AP Photo/Raad Adayleh

Απευθυνόμενη προς τις υπερφορτωμένες χώρες υποδοχής προσφύγων, η Angelina είπε χαρακτηριστικά πως αποτελούν «ένα παράδειγμα για τον κόσμο σε μια εποχή, όπου η αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες είναι ελλιπής».

AP Photo/Raad Adayleh

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Raad Adayleh