CELEBRITIES

“Μου την έπεσε κανονικά στο γραφείο”: Η Έλλη Στάη μιλά για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί από πολιτικό

NDP PHOTO AGENCY

Θα είναι μία από τις τέσσερις γνωστές Ελληνίδες που θα μιλήσουν αυτήν την Πέμπτη, στην εκπομπή Αυτοψία, για το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης στην επαγγελματική καθημερινότητα. Κάθε μία μάλιστα εκπροσωπεί έναν διαφορετικό κλάδο.

Η Έλλη Στάη εκπροσωπώντας αυτόν της δημοσιογραφίας, μιλά για τις διαστάσεις του φαινομένου στον Αντώνη Σρόιτερ, περιγράφοντας προσωπικά της περιστατικά, τα οποία, όπως παραδέχεται, δεν ήταν λίγα.

Έτσι κάνοντας μια ανασκόπηση στο επαγγελματικό της παρελθόν θυμάται το πιο κραυγαλέο από αυτά με έναν συνεντευξιαζόμενό της.

«Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από παλαιό πολιτικό, πολύ μεγάλο όνομα ο οποίος μου την έπεσε κανονικά μες στο γραφείο. Κι εκεί σηκώθηκα κι έφυγα, η συνέντευξη δεν έγινε. Στην ψύχρα, στην απόλυτη ψύχρα!», αναφέρει η δημοσιογράφος.

«Είχα αναρωτηθεί και είπα ότι για να το κάνει αυτό σημαίνει ότι το κάνει συνέχεια. Θα πρέπει να το έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, δεν το έκανε σε μένα πρώτη φορά. Αν με ρωτήσεις αν τον έβλεπα έκτοτε και του μιλούσα του μεγάλου αυτού πολιτικού, βεβαίως όταν τον συναντούσα έξω του μιλούσα, δεν τίθεται θέμα. Μαζεύτηκε, αλλά δεν τον εκτιμούσα πια καθόλου, ούτε σαν πολιτικό. Είχα πια πλήρη εικόνα. Για μένα δεν υπήρχε ως πολιτικός, γιατί δεν μπορεί να είσαι καλός πολιτικός όταν έχεις αυτές τις συμπεριφορές. Αποκλείεται, δεν μπορείς να είσαι».

Επιπλέον η δημοσιογράφος μίλησε για την παρενόχληση που αντιμετώπισε στα πρώτα της βήματα στο χώρο της δημοσιογραφίας, αφού καθημερινά γινόταν αποδέκτης σχολίων που ξεπερνούσαν τα όρια της απλής κολακείας και τα οποία την έκαναν να νιώθει άβολα. Όπως είπε ο καθένας, πριν βγει από το σπίτι του, στην προσωπική του ζωή, είναι προστατευμένος και προφανώς απονήρευτος. Όμως με αυτά που αντιμετωπίζει πονηρεύεται αμέσως.

«Το πρώτο πράγμα που αντιμετώπισα, ας πούμε, ήταν στην πρώτη εφημερίδα που πήγα και δούλεψα, ήταν ο ήχος όταν πέρναγα των σχολίων των ανδρών -τότε ήμασταν και πολύ λίγες οι νέες γυναίκες στις εφημερίδες- που έκαναν σχόλια για το σωματότυπό μου, ήταν προφανές αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου πω τι ακριβώς άκουγα, μία λέξη άκουγα. Άστο τώρα… Όμικρον στην καθαρεύουσα… Άκουγα σχόλια για τα οπίσθιά μου! Είναι πάρα πολύ απλό».

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP PHOTO AGENCY