CELEBRITIES

Ο Μάνος Παπαγιάννης μίλησε στη Φαίη Σκορδά για το περιστατικό με τη Σοφία Παυλίδου

NDP PHOTO AGENCY

Ο Μάνος Παπαγιάννης αποτελεί δυστυχώς το πρόσωπο των ημερών. Με αφορμή τον πολυσυζητημένο, φερόμενο ξυλοδαρμό κατά της συμπρωταγωνίστριάς του στο θέατρο Χυτήριο, Σοφίας Παυλίδου, ο ηθοποιός παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στη Φαίη Σκορδά.

Ο Παπαγιάννης έδωσε για πρώτη φορά on camera τη δική του διάσταση στο γνωστό περιστατικό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπήρξε βία και πως το ότι κάποιος κάνει μήνυση δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο.

«Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι θεωρούμε δεδομένο ότι υπήρξε βία. Γιατί υιοθετείς ότι την χτύπησε; Η κυρία Παυλίδου, την οποία ειλικρινά συμπαθώ, δεν έκανε μια κίνηση που έπρεπε να κάνει. Αυτό που λέγαμε με την ατάκα δεν ισχύει, είναι μια κίνηση που πρέπει να κάνει. Εγώ νόμιζα ότι έγινε κατά λάθος. Γιατί γίνονται αυτά. Κι εκεί που άλλαζα και γέλαγα -θα σας το επιβεβαιώσει και ο κ. Καλυβάτσης- μου λέει (η Σοφία Παυλίδου) αυτή την κίνηση δεν την έκανε επίτηδες». “Τι λες;”, του λέω. Ανοίγω την πόρτα και φωνάζω στον πάνω όροφο: “Βρε Σοφία, γιατί δεν έκανες αυτή την κίνηση”; Και μου είπε “Δεν μου βγήκε και δεν το έκανα”. Τι εννοείς δεν σου βγήκε και δεν το έκανες; Υπήρξε μια ένταση, υπήρξαν εκατέρωθεν αντεγκλήσεις. Ήμουν ακόμα κάτω, ήμουν ξυπόλητος. Κι εγώ μίλησα άσχημα κι εκείνη μίλησε άσχημα. Κουβέντα στην κουβέντα υπήρξε ένταση και ύβρεις. Ήταν εξαιρετικά εριστική. Φεύγοντας να πάει στο καμαρίνι της και βρίζοντας ταυτόχρονα είπε αυτό το πράγμα εγώ δεν το κάνω. Κι έτσι γυμνός όπως είμαι ανεβαίνω πάνω να ζητήσω τον λόγο και να πω “γιατί δεν την κάνεις; Δεν έχεις δικαίωμα να το κάνεις αυτό Σοφία” άνοιξα έντονα την πόρτα, το παραδέχομαι. Παραβίασα το χώρο της. Δεκτόν. Άνοιξα έντονα την πόρτα. Το δέχομαι, λάθος μου και αυτό».

Eπίσης συμπλήρωσε τα εξής: «Είμαι ενάντια της βίας από όπου κι αν προέρχεται και για οποιοδήποτε είδος βίας μιλάμε. Το ότι πάει στο νοσοκομείο επίσης δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο. Το χαρτί από το γιατρό λέει ότι “αναφέρεται στο γιατρό ότι υπάρχουν μώλωπες”. Βγήκα επειδή είδα ότι απέκτησε τόση έκταση το θέμα. Το θέμα των καναλιών δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν είναι περίεργο; Δεν βγήκα στην τηλεόραση πρώτον γιατί δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Δεύτερον θεωρώ ότι προστάτευα και τον εαυτό μου και την ίδια την κ. Παυλίδου. Έχουμε οικογένειες, έχουμε παιδιά. Τρίτον, ρε συ υπάρχει και μία παράσταση δεν μπορώ να το ακολουθήσω όλο αυτό και τέταρτον δεν μπορούσαν να διανοηθώ την έκταση που θα πάρει αυτό το πράγμα. Κι εγώ βία υπέστην. Μπορεί να ένιωσε ότι κινήθηκα απειλητικά και μου επιτέθηκε κατευθείαν στο πρόσωπο. Με χτύπησε στο πρόσωπο πολύ άσχημα και την απώθησα. Στο περιστατικό μετά τις φωνές, ήρθε ο υπεύθυνος του θεάτρου κ. Καλογεράς που τρόμαξε μόλις με είδε. Το επιβεβαιώνουν και τα χαρτιά του νοσοκομείου. Νιώθω τρομερά αδικημένος».

«Είμαι το θύμα. Δεν έπρεπε να σηκώσει χέρι η Σοφία. Αν εγώ χτυπούσα τη Σοφία, θα υπήρχε στοιχείο ότι τη χτύπησα. Η ίδια λέει ότι την έσπρωξα. Δεν υπάρχουν στοιχεία από τη γνωμάτευση που έχει, ότι έχει μώλωπες στο λαιμό. Στη συνέχεια η Σοφία πέφτει κι εγώ έφυγα. Κατάλαβα ότι έχουμε ξεφύγει και για αυτό το λόγο σηκώθηκα και έφυγα. Ο Σωτήρης Καλυβάτσης δεν ήταν καν μπροστά στο περιστατικό. Ακριβώς από πίσω μου ήρθε τρέχοντας ένας βοηθός της σκηνής, ο οποίος πάλι δεν επιβεβαιώνει τα χτυπήματα και πιο πίσω από τον κύριο, τον Έντι, ήταν η Κόνυ Μεταξά η οποία είδε όλο το περιστατικό. Αν είδε εκείνη και είπε ότι αυτό, εντάξει θα τα βρούμε στο δικαστήριο. Δεν την χτύπησα και αυθόρμητα την απώθησα. Απορώ πώς κάποιος άνθρωπος από θύμα της ιστορίας γίνεται θύτης. Την άλλη μέρα μαζευόμαστε όλος ο θίασος, ζητάω συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσα από τη μεριά μου. Ήμουν πρόθυμος να μιλήσω και στην κ. Παυλίδου»

Αυτά είναι όσα είπε σε γενικές γραμμές ο Μάνος Παπαγιάννης.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency