CELEBRITIES

H Rihanna καλεί τους ηγέτες του κόσμου να επενδύσουν στην εκπαίδευση

Μετά τη βράβευσή της από το πανεπιστήμιο Harvard, ως "φιλάνθρωπος της χρονιάς", η Rihanna κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις για την χρηματοδότηση τη παγκόσμιας εκπαίδευσης.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, ίδρυσε το πρόγραμμα υποτροφιών Clara Lionel Foundation, το οποίο στοχεύει στο να δίνει σε ανθρώπους σε χώρες όπως η Κούβα και η Αϊτή, αλλά και τα Barbados, την ευκαιρία να σπουδάσουν στις ΗΠΑ.

 

Τώρα, κάλεσε τους ηγέτες όλων των κρατών να στηρίξουν και να προωθήσουν τη χρηματοδότηση της παγκόσμιας εκπαίδευσης, κάνοντας tweets με mention στον καθένα τους ξεχωριστά. Συγκεκριμένα απευθύνθηκε στους πολιτικούς ηγέτες του Καναδά, της Αργεντινής, της Γερμανίας και της Γαλλίας, προκειμένου να στηρίξουν το κίνημα Global Citizen και το Global Partnership στην επόμενη συνεδρίαση G20, τον Ιούλιο.

 

 

 

Η ίδια έχει 74 εκατομμύρια ακόλουθους, οπότε το να χρησιμοποιεί τη δυναμική της digital φωνής της για τέτοιους σκοπούς, την ανεβάζει ακόμα περισσότερο στα μάτια μας.

Η προσπάθειά της αυτή έχει ήδη στεφθεί με μια κάποια επιτυχία, αφού είχε θετικές απαντήσεις και από τον Steffen Seibert, Πρόεδρο της κυβέρνησης της Γερμανίας, και τον Αργεντίνο πρόεδρο, Mauricio Macri.

 

 

Όπως αναρωτιούνται πολλά ακόμα μέσα που μεταδίδουν την είδηση, έτσι κι εγώ αναρωτιέμαι, τελικά μας αξίζει η Rihanna;

Ας ακούσουμε το τραγούδι της, ενώ το σκεφτόμαστε.

 

Kεντρική φωτογραφία: (Photo by Arthur Mola/Invision/AP)