Μια εναερίτισσα αφηγείται...

Main Image

Η Κωνσταντία μπορεί να αποκαταστήσει μια βλάβη, όσο "ψηλά" κι αν έχει συμβεί, αλλά διακρίνεται και στο έδαφος, για την ικανότητά της να χειρίζεται με ανθρώπινο πρόσωπο ζητήματα επικοινωνίας - σε τεχνικό και διαπροσωπικό επίπεδο.

Στερεώνει τη σκάλα στην κολόνα, προσαρμόζει τους ιμάντες στο σώμα της, κλειδώνει τους κρίκους ασφαλείας, παίρνει τα εργαλεία της, ανεβαίνει τα σκαλιά και... "Τι κάνεις κορίτσι μου εκεί πάνω; Κατέβα κάτω να μην πέσεις!"

Κανείς δεν δίνει σημασία σε έναν άντρα που, σκαρφαλωμένος σε μια κολόνα, παλεύει για την αποκατάσταση κάποιας βλάβης, όμως αν πρόκειται για γυναίκα το πράγμα αλλάζει. Η Κωνσταντία Μποϊκλή, εναερίτισσα και τεχνικός πεδίου της Cosmote στην περιοχή της Επανομής, περιγράφει την αρχική αντίδραση των ανθρώπων όταν την είδαν για πρώτη φορά εν ώρα εργασίας. Για την ίδια, φυσικά, το να ανέβει στην κολώνα είναι υπόθεση ρουτίνας. Μια εργασία που την κάνει με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία, όπως όλα τα καθήκοντα που σχετίζονται με τη δουλειά της.

ADVERTISING

Το mini video που παρουσιάζει τη δουλειά της έγινε αφορμή να την αναζητήσουμε για να μας μιλήσει για την καθημερινότητά της και τη σχέση που τη δένει με τους ανθρώπους της περιοχής. "Μου αρέσει να διορθώνω τα πράγματα", μας λέει. "Και κάθε φορά που δίνω λύση σε ένα πρόβλημα αισθάνομαι κι εγώ χαρούμενη."

cc

Τη ρωτούμε αν αισθάνεται πίεση όταν υπάρχει μια δυσλειτουργία σε κάποιο σημείο του δικτύου και οι συνδρομητές περιμένουν από εκείνη να ανταποκριθεί άμεσα. "Το βλέπω σαν πρόκληση", απαντά. "Παράλληλα νιώθω ευθύνη γιατί αντιλαμβάνομαι ότι η επικοινωνία είναι πολύ ζωτικό κομμάτι της καθημερινότητας και συχνά έχει σχέση με τη δουλειά των συνδρομητών και τον πολύτιμο χρόνο τους. Όμως, όχι, δεν το βιώνω με άγχος. Γνωρίζω καλά τη δουλειά μου και ξέρω ότι θα κάνω αυτό που πρέπει για να λυθεί το όποιο πρόβλημα".

ADVERTISING

Οι κάτοικοι της Επανομής γνωρίζουν καλά ότι μπορούν να βασίζονται πάνω της. Και κανείς πλέον δεν τη ρωτά "πού είναι ο τεχνικός", όταν την υποδέχεται στο σπίτι του για να διορθώσει κάποια βλάβη. Ξέρουν ότι "ο τεχνικός" είναι η Κωνσταντία και ότι θα βρεθεί κοντά τους όποτε την έχουν ανάγκη για να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Την καλούν στο κινητό της κι εκείνη σπεύδει να προσφέρει βοήθεια. Είναι ο δικός τους άνθρωπος. Το φιλικό πρόσωπο πίσω από την τεχνική υποστήριξη πελατών, η οδηγός του άσπρου van με το χαρακτηριστικό logo σε πράσινο και μπλε που εμπνέει εμπιστοσύνη και τη σκάλα στην οροφή.

Είτε ως εναερίτισσα είτε ως τεχνικός πεδίου, η Κωνσταντία θέλει οι πελάτες να αποκομίζουν καλές εμπειρίες στην επαφή τους μαζί της και κατ' επέκταση με τον οργανισμό που εκπροσωπεί. Γιατί και η ίδια αισθάνεται ότι είναι λειτουργικό κομμάτι αυτού του οργανισμού που νοιάζεται για τους συνδρομητές του και δημιουργεί μαζί τους μια σχέση που καθώς περνούν τα χρόνια γίνεται πιο ισχυρή.

"Προτιμάς να χειρίζεσαι μεμονωμένα προβλήματα που παρουσιάζονται στον πελάτη ή να δουλεύεις στο δίκτυο;", της βάζουμε ένα δίλημμα... "Το να βοηθήσεις ένα συγκκεριμένο άνθρωπο είναι όμορφο κι 'εξαργυρώνεται' με το χαμόγελό του επιτόπου. Από την άλλη πλευρά, η συντήρηση και η αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο αφορούν περισσότερο κόσμο. Πάντως, όχι, δεν έχει κάποια έξτρα αδρεναλίνη η δουλειά πάνω στην κολόνα", λέει γελώντας. "Είναι όπως οποιαδήποτε άλλη εργασία".

"Αγγελική, όλα καλά με το ίντερνετ;", ρωτά στο video η Κωνσταντία μια νεαρή μητέρα που συναντά στο δρόμο. "Όλα τέλεια", απαντά εκείνη. Ανταλάσσουν χαμόγελα και το λευκό van συνεχίζει μέχρι την επόμενη αποστολή του. Οι γνήσιες διαπροσωπικές σχέσεις κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα και δεν θα μπορούσαν να μην είναι στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Cosmote - μιας εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας, αγαθό ανθρώπινο, με συναισθηματικό περιεχόμενο. Είναι όμορφο να να φροντίζεις τους άλλους, για αυτό και το χαμόγελο δεν λείπει ποτέ από το πρόσωπο της Κωνσταντίας.

ADVERTISING
oscars header logo
Sponsored by sponsor nova logo

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ποιες ήταν οι ελληνικές ταινίες που διεκδίκησαν αυτή την τεράστια διάκριση;

ΟΔΗΓΟΣ ΟΣΚΑΡ 2018: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΕΛΕΤΗ

Πού, πώς, πότε και κυρίως ποιοι διεκδικούν τα Χρυσά Αγαλματίδια του 2018; Όσα πρέπει να έχεις κατά νου πριν τη μεγάλη τελετή.

ΟΣΚΑΡ: ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ (ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ)

Ο Leonardo Di Caprio πρέπει να νιώθει πολύ όμορφα που επιτέλους δεν ανήκει σε αυτή τη λίστα.


SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.