ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Αυτή η fitness blogger σου δείχνει πώς να σταματήσεις να εστιάζεις στις “ατέλειές” σου

Αυτή είσαι. Αυτή είμαι. Αυτές είμαστε. Οι περισσότερες κοπέλες που γνωρίζω απέχουν πολύ από την αίσθηση «νιώθω καλά με το σώμα μου» και κάθε φορά που αντικρίζουν το είδωλό τους  στον καθρέφτη εγκαταλείπουν με μια απογοήτευση στο βλέμμα. Το κάνεις κι εσύ;

Αντί να εστιάσεις και να νιώσεις περήφανη για το σώμα σου, αναλώνεσαι στο να κοιτάς, ενίοτε και να ζουλάς, τα σημεία που δεν σε ευχαριστούν. Αυτά τα οποία σε κρατούν μακριά από την άποψή σου για το τέλειο. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις τακτική;

H Morgan Mikenas, μια Instagrammer, fitness blogger και υπέρμαχος της φυσικής ομορφιάς, σε ένα από τα τελευταία της post θίγει αυτό ακριβώς το πράγμα: την τάση των γυναικών να αλλοιώνουν οι ίδιες την εικόνα που έχουν για το σώμα τους.

 

«Τι κάνεις όταν βλέπεις την αντανάκλασή σου στον καθρέφτη; Γυρνάς γρήγορα από την άλλη μήπως δεις κάτι που δεν σου αρέσει; Ή κοιτάς βαθιά μέσα στο βλέμμα σου ώστε να ψάξεις πιο βαθιά; Αυτό που βλέπεις είναι μια αντανάκλαση αυτού που είσαι, μπορείς να γίνεις, θα γίνεις. Σε παρακαλώ σταμάτα να είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου. Σταμάτα να αφήνεις τη γνώμη των άλλων να σε κάνουν να αμφισβητείς την αξία σου. Εσύ αποφασίζεις. Εσύ διαλέγεις τη δύναμή σου. Κοίτα τον εαυτό σου με ειλικρίνεια. Πρέπει να νιώθεις περήφανη για όσα έχεις καταφέρει», γράφει στη λεζάντα με την οποία συνοδεύει το ποστ της και συνεχίζει λέγοντας πώς μπορείς να διακόψεις τις αρνητικές σκέψεις.

«Προσωπικά, βλέπω έναν άνθρωπο που νιώθει καλά με τον εαυτό του και είναι ευγνώμων που είναι εδώ και ζει. Το μυαλό σου μπορεί να σου παίξει παιχνίδια αν το αφήσεις. Μην του επιτρέπεις να βλέπει μόνο το «άσχημο». Σταμάτα την αρνητική κριτική ρωτώντας εσένα την ίδια: ”Γιατί αυτό με κάνει να αισθάνομαι έτσι;”. Είμαι πλάσματα της συνήθειας. Κάνε συνήθεια την πίστη στον εαυτό σου και μην αφήνεις τίποτα να μπει στο δρόμο για την ευτυχία σου».

Κάτι που πιθανώς να παρατήρησες, κοιτώντας τη φωτογραφία της Morgan είναι η εμφανής τριχοφυΐα στα πόδια της. Όντως έχει παραιτηθεί από οποιαδήποτε μέθοδο αποτρίχωσης και, ως γνήσια υπέρμαχος της φυσικής ομορφιάς, έχει αφήσει το φυσικό της τρίχωμα να «ανθίσει». Πέρυσι μάλιστα, τέτοια εποχή, τον Ιούνιο του 2017, είχε γίνει viral ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο.

Στο σχετικό post που είχε ανεβάσει εξηγούσε ότι ο λόγος που το κάνει δεν είναι για να πείσει και τις υπόλοιπες γυναίκες να σταματήσουν να ξυρίζουν τα πόδια και τις μασχάλες τους. «Θέλω απλώς να εμπνεύσω τον κόσμο να κάνει αυτό που τον βοηθά να αισθάνεται άνετα με την εμφάνιση του… Κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται για την εμφάνισή του. Νομίζω ότι είναι άδικο να πιστεύουμε ότι πρέπει να ακολουθούμε τις νόρμες της κουλτούρας μας. Απλά κάνε ό,τι σε βοηθά να νιώθεις καλύτερα».

 

Kεντρική φωτογραφία: I_am_morgie