ASHLEY GRAHAM

Η Ashley Graham περιγράφει τη σεξουαλική παρενόχληση που έζησε στα 17 της

H Ashley Graham είναι εδώ και καιρό στη λίστα με τα top είδωλα που αγαπάμε να ακολουθούμε, κυρίως λόγω της προσωπικότητας, της αυτοπεποίθησης και της υπερηφάνιας με την οποία είναι ο εαυτός της.    

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή “The View”, η Ashley άρπαξε για ακόμα μια φορά την ευκαιρία να μη μασήσει τα λόγια της. Με αφορμή την καταγγελία μιας κοπέλας για τον φωτογράφο Terry Richardson και το ότι αυτός την παρενόχλησε σεξουαλικά, η Ashley ρωτήθηκε για το πώς ήταν η δική της συνεργασία με τον συγκεκριμένο φωτογράφο.

Αφού τη χαρακτήρισε “φυσιολογική”, παρά τα όσα ακούγονται για εκείνον, συνέχισε λέγοντας ότι είχε ζήσει μια σεξουαλική επίθεση σε δουλειά όταν ήταν μόλις 17 χρονών και φωτογραφιζόταν για μια μεγάλη καμπάνια: “Με παρέσυρε σ’ έναν διάδρομο και με έσπρωξε σε μια ντουλάπα. Ξεντύθηκε μπροστά μου και μου είπε “κοίτα τι μου έχεις κάνει όλη μέρα. Τώρα πιάστο“. Εγώ φρίκαρα και έτρεξα και προσευχόμουν να μην μάθει κανείς ότι συνέβη αυτό, γιατί νόμιζα ότι δε θα έκανα καμία άλλη δουλειά κι ότι όλοι θα σκέφτονταν ότι είμαι δύσκολο μοντέλο. Αν όμως ήξερα αυτά που ξέρω τώρα και με τόσες γυναίκες που βγαίνουν και μιλούν, θα τον χτυπούσα και θα φώναζα “είναι παιδόφιλος” – γιατί ήμουν 17 – “και είναι ψεύτης, ανεύθυνος, με παρενοχλεί σεξουαλικά”, θα ούρλιαζα προφανώς, θα έπαιρνα το πρακτορείο που δούλευα, ποιος ξέρει τι θα είχε γίνει

Η Ashley λέει πως πρέπει να προσέχουμε και να προστατεύουμε η μία την άλλη όταν είμαστε μπροστά σε κάποιο τέτοιο συμβάν σε βάρος μιας άλλης γυναίκας. Αντίδρασε, φώναξε, σπρώξε όποιον σε παρενοχλήσει σεξουαλικά, και μη σκεφτείς λεπτό ότι μπορεί να φταις εσύ ή το πως έχεις ντυθεί ή φέρεσαι, για τη συμπεριφορά του άλλου.