CATE BLANCHETT

Cate Blanchett: “Μας αρέσει να είμαστε sexy, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θέλουμε να σας γα@@με”

Η Cate Blanchett κέρδισε το βραβείο του φετινού Style Icon στα InStyle Awards και άρπαξε την ευκαιρία αυτή, ώστε να μιλήσει για το πώς βλέπει η κοινωνία τις γυναίκες που τολμούν να ντυθούν όπως επιθυμούν.

Το μήνυμά της απευθυνόταν σε όποιον άντρα μπορεί να άκουγε εκείνη τη στιγμή και ξεκαθάρισε για όλες μας, πως ανεξάρτητα με το τι φοράμε, δε σημαίνει πως ντυνόμαστε σέξι επειδή θέλουμε να κάνουμε σεξ, αλλά επειδή μας αρέσει να βλέπουμε τον εαυτό μας έτσι.

 

Για μένα, τα αληθινά style icons είναι όλες εκείνες οι γυναίκες που υπήρξαν απόλυτα ο εαυτός τους χωρίς να απολογούνται, των οποίων η εξωτερική εμφάνιση και αισθητική ενσωματώνεται με έναν ασυνείδητο τρόπο σε αυτό που είναι. Οι γυναίκες που γνωρίζουν πως η εμφάνισή τους δεν είναι το εγώ τους, αλλά απλά μια επέκταση του τι είναι οι ίδιες. Εκείνες που νιώθουν ελεύθερες να φορούν αυτό που θέλουν, όταν το θέλουν και όπως το θέλουν. Όλες θελουμε να δείχνουμε σεξι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θέλουμε και να σας γα****με. Κανείς δεν λέει στον Steve Bannon “Τι σκουπίδι είναι αυτό που φοράς. Θέλεις να σε πάω μέχρι τον κάδο;”. […]Για κάθε style icon λοιπόν, και είναι πολλά εκεί έξω, και σας ευχαριστώ για το φετινό βραβείο, δείξτε ό,τι έχετε. Πιστεύω πως είστε όλες μοναδικές“.

Κεντρική φωτογραφία: Photo by Chris Pizzello/Invision/AP