WOMEN TODAY

Πρέπει να δεις τη Cynthia Nixon να εξηγεί γιατί θέλει να νομιμοποιηθεί η μαριχουάνα στη Νέα Υόρκη

AP Photo/Frank Franklin II, File

Δεν έχει να κάνει με τα προσωπικά της γούστα, αλλά περισσότερο με την ανάγκη της πολιτείας της Νέας Υόρκης να νομιμοποιήσει τη χρήση της μαριχουάνας. Η Cynthia Nixon έχει ερωτηθεί πολλές φορές για τη γνώμη της πάνω στο ζήτημα, με αφορμή την υποψηφιότητά της για να κυβερνήσει το New York.

Η απάντησή της ήταν αναμενόμενη στο κομμάτι του ότι διάκειται θετικά απέναντι στο θέμα, αλλά το πώς επιχειρηματολογεί για το «ναι» της, είναι κάτι που μάλλον δεν είχαμε προβλέψει. Όχι, δεν πρόκειται για την προσωπική της επιλογή να κάνει χρήση μαριχουάνας.

«[…] Πιστεύω ότι έχει έρθει ο καιρός να ακολουθήσει και η Νέα Υόρκη τις άλλες 8 πολιτείες και την Ουάσινγκτον, στη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής μαριχουάνας. Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι γι’ αυτό, αλλά για μένα είναι ο εξής: Πρέπει να σταματήσουμε να βάζουμε τους μαύρους ανθρώπους στη φυλακή για κάτι που οι λευκοί κάνουν ατιμώρητοι. Το 80% των Νεοϋορκέζων που συλλαμβάνονται για μαριχουάνα είναι μαύροι ή Λατίνοι, παρόλο που και οι λευκοί και οι μαύροι χρησιμοποιούν τη μαριχουάνα στα ίδια σχεδόν ποσοστά. Οι συνέπειες ακολουθούν τους ανθρώπους αυτούς για όλη τους τη ζωή, τους δυσκολεύουν στο να βρουν δουλειά ή στέγη, και για τους μη πολίτες, διακινδυνεύουν να απελαθούν. Πέρα από το να μπει ένα τέλος στον ρατσιστικό πόλεμο των ναρκωτικών, το να ρυθμιστεί και να φορολογηθεί η μαριχουάνα, θα δημιουργήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια φορολογικών εσόδων για τους ανθρώπους μας, καθώς και σημαντικές γεωργικές ευκαιρίες για την πολιτεία μας. Το 2018, σε μια μπλε πολιτεία όπως η Νέα Υόρκη, η μαριχουάνα δε θα έπρεπε να αποτελεί καν θέμα. Αν υπήρχε περισσότερο πολιτικό κουράγιο από το Όλμπανι, θα το είχαμε ήδη κάνει αυτό. Η απλή αλήθεια είναι ότι για τους λευκούς ανθρώπους η χρήση της μαριχουάνας είναι νόμιμη εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι καιρός να τη νομιμοποιήσουμε και για όλους τους υπόλοιπους;»

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Bebeto Matthews