ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Αυτή η γυναίκα θα σε κάνει να δεις το γυμναστήριο με άλλο μάτι (και να αποφασίσεις να πας!)

Η Kenzie Brenna είναι είναι μια (ακόμα) influencer που στηρίζει το κίνημα του body positivity και η αλήθεια είναι πως όσες κι αν υπάρχουν εκεί έξω, ποτέ δεν είναι αρκετές, αφού το να αγαπήσεις τον εαυτό σου είναι ίσως η μεγαλύτερη και δυσκολότερη πρόκληση που πρέπει να αποδεχτείς και να κυνηγήσεις.

Το κορίτσι αυτό, λοιπόν, επιδεικνύοντας περήφανα το σώμα της, το οποίο δεν μοιάζει καθόλου με τα γραμμωμένα κορμιά που όλες ζηλέυουμε χαζεύοντας στο Instagram, εξηγεί με έναν διαφορετικό τρόπο το τι ακριβώς σημαίνει για εκείνη η γυμναστική.

Η δική της οπτική για τις κοπιαστικές προπονήσεις και τον ιδρώτα στο γυμναστήριο, μπορεί να σε πείσει να δοκιμάσεις κι εσύ να επιβραβεύσεις το σώμα σου με μερικούς κοιλιακούς ή βαθιά καθίσματα, αντί να νιώθεις ότι με αυτό τον τρόπο το τιμωρείς για όλα όσα έχει φάει και επειδή δεν είναι τέλειο και έτοιμο για εξώφυλλο περιοδικού.

Hi there hello yo wussup????? . Can we change how we view exercise?! . Can we not be empowered by the way our bodies move and not use it as a weapon against ourselves? And not use it as weaponry against fat people? Like c’mon, fat people are not your concern, the gym isn’t going to solve their problems because they might not have a problem and even if they did, is that your concern?! Nah fam! . Exercise literally doesn’t have to be about changing your body, exercise is synonymous with movement in my life. And I LIKE TO MOVE. Not to erase myself, not to punish my body but to CELEBRATE IT. . Exercise also encourages brain derived neurotrophic factor or BDNF for short.Which is basically miracle grow for your brain! It is helpful for MILD (MEANING NOT CHRONIC) cases of depression or anxiety and has been prescribed by some neurologists to explore treatments of neurological diseases. It’s in no way shape or form limited to an ability or body shape, it is literally an exploration of the way you move within your designated body. It’s not a method to hate yourself. It’s not a method to erase yourselfIt’s not supposed to be fucking stressful whatsoever. . It’s supposed to be enjoyable and flexible to your life, your body and your way. Sounds lovely right? If you are currently suffering from excessive exercise disorder please seek help and as I’m not a certified specialist/professional/doctor AT ALL! . #celebrateyourbody #ilovemoving #girlswholift #selfloveisthebestlove #YOUKNOWBEST #YOUDOYOU #cannotstressthatenough

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη K E N Z I E ⚡️ B R E N N A (@omgkenzieee) στις

«Μπορούμε να αλλάξουμε το πώς βλέπουμε τη γυμναστική; Μπορούμε να μην παίρνουμε δύναμη από το πώς κινούνται τα κορμιά μας και να μην το χρησιμοποιούμε σαν όπλο ενάντια στον εαυτό μας; Και να μην το χρησιμοποιούμε ενάντια στους χοντρούς ανθρώπους; Οι παχιοί άνθρωποι δεν είναι δικό σου θέμα, το γυμναστήριο δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημά τους γιατί μπορεί να μην έχουν καν πρόβλημα και ακόμα κι αν έχουν, τι σε νοιάζει εσένα;

Η άσκηση πραγματικά δεν είναι απαραίτητο να έχει να κάνει με το να αλλάξεις το σώμα σου, η άσκηση είναι συνώνυμο με την κίνηση στη δική μου ζωή. Και μου αρέσει να κινούμαι. Όχι να διαγράφω τον εαυτό μου, ούτε να τιμωρώ το κορμί μου, αλλά να το γιορτάζω.

Η άσκηση επίσης ενθαρρύνει τον νευροτροφικό παράγοντα που προέρχεται από τον εγκέφαλο, ή BDNF αλλιώς, το οποίο βασικά είναι ένα θαυματουργό λίπασμα για τον εγκέφαλό σου. Βοηθά τις ήπιες (όχι τις χρόνιες) περιπτώσεις κατάθλιψης ή άγψους και έχει συνταγογραφηθεί από ορισμένους νευρολόγους για να διερευνηθούν οι θεραπείες για νευρολογικές ασθένειες.

Η γυμναστική δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι που περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη ικανότητα ή σωματοδομή. Εϊναι κυριολεκτικά μια εξερεύνηση του τρόπου που κινείσαι μέσα στο σώμα που σου έχει δοθεί. Δεν είναι μια μέθοδος για να σε μισήσεις. Δεν είναι μια μέθοδος για να σε εξαφανίσεις. Δεν υποτίθεται ότι πρέπει να είναι κάτι αγχωτικό. Πρέπει να έιναι κάτι που θα απολαμβάνεις και θα κάνει τη ζωή σου, το σώμα και τη διάδρομή σου ευχάριστη και ευέλικτη[…]».

Μήπως τώρα νιώθεις έτοιμη και για το 30 days challenge;