ΒΑΡΟΣ

Αυτή η γυναίκα γνώρισε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού της αφού πήρε 22 κιλά

Τα περισσότερα «πριν και μετά» που βλέπουμε είναι με γυναίκες που πρώτα ζύγιζαν περισσότερα κιλά και ύστερα από διατροφή, άσκηση, επιμονή, αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα έφτασαν στην πιο αδύνατη τους εκδοχή. Εκτός από πιο αδύνατες, συνήθως τις βλέπεις και πιο χαρούμενες, πιο γεμάτες όρεξη για ζωή, πιο έτοιμες να κατακτήσουν τον κόσμο. Αυτό δεν ισχύει όμως και για την Tesia Kline.

Αυτή η εκπρόσωπος του body positive κινήματος από την (sweet home) Alabama της Αμερικής δείχνει και φαίνεται πιο χαρούμενη από ποτέ αφού άφησε πίσω της την super fit φιγούρα της, πήρε κιλά, και συγκεκριμένα 22, απέκτησε λίπος και κυτταρίτιδα στους μηρούς και δίπλες στην κοιλιά.

«...Αξίζεις σε κάθε μέγεθος. Σου αξίζει να νιώθεις αυτοπεποίθηση. Σου αξίζει να σε σέβονται. Σου αξίζει να τρως. Σου αξίζει να ξεκουράζεσαι. Σου αξίζει να αγαπάς. Σου αξίζει να περνάς καλά. Έχεις το δικαίωμα να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου τώρα ανεξάρτητα με το νούμερο που δείχνει η ζυγαριά….».

 

Αντί αυτό να το αφήσει να σταθεί εμπόδιο στην προσωπική της ευτυχία και επίπεδα αυτοπεποίθησης, άντλησε ενέργεια, έμπνευση και θετική διάθεση. Το ανέδειξε στο Instagram όπου πλέον μετράει περισσότερους από 96 χιλιάδες followers και με τον όρο «flawesome» (που προκύπτει από τις λέξεις flaws=μειονεκτήματα + awesome=τέλειο) περιγράφει τη στάση ζωής απέναντι σε ο,τι η κοινωνία και τα πρότυπα ομορφιάς ορίζουν ως ατέλειες.  Αντιθέτως, εκείνη τα θεωρεί ως τα στοιχεία που την κάνουν άνθρωπο, όπως γράφει σε ένα από τα inspiring ποστ της.

«Οκ, προφανώς έχω πάρει κάποια κιλά, αλλά πέρα από το βάρος κέρδισα και κάποια πνευματικά οφέλη. Έχω πολύ περισσότερη ενέργεια τώρα και ζω πιο ισορροπημένα», γράφει μεταξύ άλλων σε αυτό το ποστ η Tesla.

Κάνοντας ένα rewind στο παρελθόν, μερικά χρόνια πριν, η Tesla πρσπαθούσε να χάνει όλο και περισσότερο βάρος και να παίρνει μυική μάζα προκειμένου να παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς bodybuilding. Κάποια στιγμή, αποφασισε να εστιάσει στον εαυτό της (και όχι στο σώμα της) και να ακολουθήσει ένα πιο χαλαρό και ταυτόχρονα υγιή τρόπο ζωής.

 

Χωρίς να δαιμονοποιεί την προηγούμενη εκδοχή του εαυτού της, ανεβάζει ποστ με πολύ δυνατά μηνύματα, με στόχο να πείσει όσες περισσότερες γυναίκες μπορεί για την αξία του να εκτιμάς αυτό που είσαι σε όποιο μέγεθος κι αν είσαι. 

«Μαθαίνοντας να αγαπώ και να έχω μια θετική εικόνα για τον εαυτό μου με βοήθησε να ξεπεράσω τις ανασφάλειες μου και μου έδωσε όλη την αυτοπεποίθηση που είχα ονειρευτεί να έχω μια μέρα. Πλέον, εστιάζω απλώς στο να είμαι δυνατή και υγιής. Τέρμα οι αυστηρές δίαιτες και οι σκληρές ρουτίνες προπόνησης. Αυτό που μετράει είναι ο εαυτός μου, το σώμα μου και η ψυχική μου υγεία», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο site health.com και θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί της.

«Δεν έχει σημασία ποιο σωματότυπο ”προτιμάς”, ποιος σου μοιάζει πιο ”υγιής”. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι και οι δύο είναι ανθρώπινοι και ανεκτίμητοι ανεξάρτητα από την προσωπική σου άποψη. Σε μερικούς αρέσει να έχουν ”ατέλειες”. Άφησε τους. Και μη χρησιμοποιείς το φόβο σου για το πάχος σαν δικαιολογία για να δείχνεις ανήσυχος για την ”υγεία” κάποιου όταν δεν έχεις ιδέα γι τι άτομο πρόκειται, ποιος είναι ο τρόπος ζωής του και τι έχει περάσει», γράφει μεταξύ άλλων στο παραπάνω ποστ.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/tk_line09