VIRAL

Αυτή η fitness blogger θα σου μάθει πότε πρέπει στ’ αλήθεια να αλλάξεις το σώμα σου

Η εικόνα του κορμιού μας είναι ίσως ό,τι σημαντικότερο έχουμε για να τα βρούμε με το ποιες είμαστε και να ξυπνάμε κάθε μέρα χωρίς να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και να θέλουμε να αλλάξουμε πλανήτη. Επειδή όμως πάντα μας κυνηγάει το ανικανοποίητο κι εμείς με τη σειρά μας κυνηγάμε το αψεγάδιαστο, ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε αυτά τα στερεότυπα και ανύπαρκτα κλισέ.

Μπορούμε ας πούμε, να παραδειγματιστούμε από τη Nora, μια ακόμα fitness blogger που τα έχει βρει με τον εαυτό της και χρησιμοποιεί αυτό το αρκετά σπάνιο χαρακτηριστικό της ώστε να εμπνεύσει τον κόσμο να καταφέρει το ίδιο.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει το σώμα σου και κανείς δεν πρέπει να σου πει ότι πρέπει να χάσεις ή να πάρεις βάρος. Εσύ ζεις στο κορμί σου. Εσύ αποφασίζεις πώς το αντιμετωπίζεις. Εσύ μπορείς να αποφασίσεις αν θα τρως σαλάτα ή σοκολάτα (και φυσικά πόσο απ’ αυτό θα φας). Είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις αν δε θα πας στο γυμναστήριο ή αν θα πας έξι φορές την εβδομάδα. Μόνο εσύ μπορείς να ασχολείσαι με το σώμα σου. Αυτό βέβαια έχει να κάνει μόνο με κακόβουλα σχόλια. Δε μιλάω για τους ανθρώπους που σε βοηθούν και σου δίνουν κίνητρο».

 

«Ναι είναι ωραίο να σκρολάρεις στο Instagram ή να ανοίγεις περιοδικά και να βλέπεις επίπεδες κοιλιές. Τα βλέπω κι εγώ αυτά. Κι αυτά τα σώματα είναι πραγματικά όμορφα. Αλλά εξίσου όμορφο είναι και το δικό μας σώμα. Και όλοι πρέπει πάντα να το γνωρίζουμε αυτό. Είτε έχεις μεγαλύτερες ή μικρότερες δίπλες στην κοιλιά, όλοι έχουμε μερικές και κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται για αυτές. Είναι εντάξει να μην έχεις επίπεδη κοιλιά ή ορατούς μυς. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από την εμφάνιση. Μην το ξεχνάς αυτό».