VIRAL

Αυτή η μαμά δίνει δύο όργανά της για να σώσει τον γιο της στην πιο αλτρουιστική πράξη αγάπης

Φαντάζομαι πως όποια μαμά κι αν ρωτήσεις, όλες είναι διατεθειμένες να δώσουν ακόμα και τη ζωή τους για το παιδί τους. Όταν, βέβαια, καλείσαι να κάνεις τα λεγόμενά σου πράξεις, τα πράγματα μπορεί και να είναι λίγο διαφορετικά. Όχι για την Sarah Lamont.

H Sarah είναι μια μητέρα από την Ιρλανδία, η οποία πρόσφατα δώρισε ένα από τα νεφρά της στον μικρό της γιο, τον Joe, και λίγους μόλις μήνες μετά, έκανε επέμβαση στην οποία της αφαίρεσαν επίσης κι ένα μέρος από το συκώτι της.

Πριν κλείσει τον πρώτο χρόνο ζωής, ο Joe διαγνώστηκε με δύο επιθετικές ασθένειες των οργάνων, πολυκυστική νεφρική διαταραχή και συγγενή υποαίσθητη ίνωση, μια μορφή ηπατικής νόσου, και οι γιατροί ανησυχούσαν ότι ο μικρός δε θα επιβίωνε επειδή τα νεφρά του ήταν τόσο διογκωμένα, ώστε γέμισαν ολόκληρη την κοιλιά του και είχαν συντρίψει τους πνεύμονές του.

Για τον λόγο αυτό του αφαίρεσαν τους πνεύμονες όταν ήταν μόλις λίγων ημερών και έκτοτε κάνει αιμοκαθάρσεις. Ανησυχώντας για την υγεία του, η μητέρα του αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα χέρια της και προσφέρθηκε να δωρίσει τα όργανά της στο παιδί της. “Είμαι τόσο χαρούμενη που μπορώ να βοηθήσω το αγοράκι μου. Είναι υπέροχο συναίσθημα”, λέει η μαμά που δεν μετανιώνει καθόλου για την απόφασή της.

Είμαι τόσο χαρούμενη που ήμουν συμβατή δότρια, γιατί νομίζω πως θα ‘χε συμβεί κάτι κακό αν δεν ήμουν. Θα μπορούσε να ‘χε πεθάνει.

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την τελευταία επέμβαση του Joe και ο μικρός χαίρει άκρας υγείας. Πήγε μέχρι και για κολύμβηση για πρώτη φορά. Θα χρειάζεται, βέβαια, να παίρνει κάποια φάρμακα για όλη του τη ζωή, αλλά σύμφωνα με τη μαμά του, η ποιότητα της ζωής του έχει βελτιωθεί 100%.