VIRAL

Δύο γυναίκες έκαναν photoshop στην εικόνα τους, αλλά όχι για τον λόγο που φαντάζεσαι

Η Diana Sirokai και η Callie Thorpe, είναι και οι δύο plus size μοντέλα και φίλες. Βρήκαν έναν πολύ έξυπνο τρόπο να μιλήσουν στα social media τους για την εικόνα που θέλουν πολλές φορές να περάσουν τα κυρίαρχα πρότυπα σε σχέση με την εικόνα του γυναικείου σώματος.

Οι δυο τους, λοιπόν, σκέφτηκαν να φωτογραφηθούν μαζί και στη συνέχεια να ζητήσουν από τη φωτογράφο να επεξεργαστεί την εικόνα τους με photoshop, ώστε να αλλάξει το αποτέλεσμα και να το κάνει να μοιάζει με αυτό που βλέπουμε συνήθως στα περιοδικά.

Το “μετά” είναι σαν να βλέπεις δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Στόχος τους ήταν να επισημάνουν πόσο εύκολο είναι για τους φωτογράφους, τα περιοδικά και τα media να αλλάζουν την εικόνα κάποιου και να διαστρεβλώνουν την αντίληψη που έχουμε για την πραγματικότητα.

Πάτα το βελάκι δεξιά για να δεις την πραγματικότητα.

Δεν είναι περίεργο που οι γυναίκες είναι φορτωμένες με ανασφάλειες. Εδώ και χρόνια βλέπουμε στα media εικόνες με τέλειες γυναίκες λόγω photoshop και πειραγμένες εικόνες. Ενώ αυτό το πρόγραμμα έχει τη χρήση του σε κάποια κομμάτια της βιομηχανίας αυτής, είναι υπερβολικό όταν χρησιμοποιείται με αυτό τον τρόπο και τελικά μας αλλάζει εντελώς. Νομίζω πως είμαστε τέλειες ακριβώς όπως είμαστε, δύο φίλες που γελούν σε μια φωτογραφία. Θέλουμε να δείξουμε στις γυναίκες ότι είναι εντάξει να είσαι ‘φυσιολογική’ και να έχεις κυτταρίτιδα, ραγάδες και κοιλίτσες που δεν είναι επίπεδη και γραμμωμένη. Να είσαι χαρούμενη με το κορμί και τον εαυτό σου”.

Αποφασίσαμε να δείξουμε με αυτές τις δύο κούκλες πόσο παραπλανητικό μπορεί να είναι το Photoshop και χαίρομαι πολύ που όλοι μας στήριξαν στον στόχο μας να δείξουμε ότι τα μοντέλα στα περιοδικά δεν είναι τόσο τέλεια όσο τα βλέπουμε. Μισούσα πάντα τον εαυτό μου για μερικά επιπλέον κιλά και τώρα ήρθε ο καιρός να προστατεύσω τα κορίτσια από το να μην έχουν ανασφάλειες, από την ανορεξία, τη βουλιμία και άλλα ψυχολογικά προβλήματα. Δε λέω ότι πρέπει να παχύνουμε επειδή είναι η νέα μόδα. Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω τα κορίτσια να βρουν την ομορφιά μέσα τους και να αποδείξουμε ότι είμαστε όλες μοναδικές και ότι πρέπει να αποδεχτούμε και να ζήσουμε με τα κορμιά μας επειδή είναι το πρώτο και το μοναδικό βήμα βασικά, για να αλλάξεις τον εαυτό σου με τον τρόπο που εσύ θες“.