VIRAL

Την έδιωξαν εξαιτίας του “προκλητικού κορμιού” της. Ο σύντροφός της είχε την καλύτερη απάντηση

Δεν ξέρω, αλήθεια, πόσο μακριά μπορεί να πάει αυτή η ιστορία με το body-shaming, αλλά όταν γίναμε έξαλλες με τον τύπο που σχολίαζε καυστικά τις γυναίκες που βγαίνουν στις παραλίες, μάλλον δεν είχαμε σκεφτεί ότι μπορούσε να συμβεί και κάτι πολύ χειρότερο.

Αυτή τη φορά πάμε μέχρι το Tennessee, αφού ένα ζευγάρι, η Tori Jenkins και ο Tyler Newman, έγιναν viral όταν κοινοποίησαν στο facebook, ένα περιστατικό body shaming, πέρα από κάθε φαντασία.

Στην ουσία, απλά έδιωξαν την Tori από μια πισίνα, επειδή το ολόσωμο μαγιό της ήταν πολύ προκλητικό πάνω στο σώμα της – το οποίο τυχαίνει να έχει καμπύλες – και ήταν απρεπές να κυκλοφορεί ανάμεσα σε έφηβα αγόρια και να τα εξιτάρει. Το ακόμα χειρότερο, είναι πως όλα αυτά ειπώθηκαν από μια γυναίκα. (Φανταστικά πάμε)

Στη συνέχεια, ο αρραβωνιαστικός της Tori, ο οποίος ήταν μπροστά στο περιστατικό, αλλά όχι στον διάλογο της Tori με την υπεύθυνη της πισίνας, ανέβασε φωτογραφίες της συντρόφου του με το εν λόγω μαγιό και ένα πάρα πολύ ωραίο κείμενο.

Σήμερα η αρραβωνιαστικιά μου έπρεπε είτε να αλλάξει μαγιό, να φορέσει σορτσάκι, ή να φύγει από την πισίνα για την οποία πληρώνουμε 300 δολάρια, ώστε να έχουμε πρόσβαση. Η Τori κατηγορήθηκε ότι φορούσε “στρινγκ μαγιό” και της είπαν πως υπήρχαν παράπονα για το πώς είχε ντυθεί, μετά από το πολύ τρία λεπτά που είχαμε φτάσει. Κανείς μας δεν πίστευε αυτό που άκουγε κι έτσι η Tori αποφάσισε να πάει στο γραφείο της υπεύθυνης – στο οποίο μετανιώνω που δεν τη συνόδευσα – προκειμένου να λύσει το ζήτημα ήρεμα και σε έναν πιο ιδιωτικό χώρο. Στο γραφείο, η υπεύθυνη επέμενε να βγάλει μια φωτογραφία με το μαγιό της η Tori ώστε να δείξει πόσο ακατάλληλο ήταν και της ζήτησε να κοιτάξει το σώμα της στον καθρέφτη. Όταν η αρραβωνιαστικιά μου απάντησε “Ξέρω πώς είμαι, το αγόρασα μόνη μου, δεν είναι στρινγκ”, η υπεύθυνη της είπε πως αφού δεν έχει η ίδια παιδιά, δε μπορεί να καταλάβει. Της είπε πως η ίδια δε θα άφηνε τα παιδιά της να παίζουν κοντά στην Tori. Όταν η Tori εξήγησε πως όντως, έχει μεγαλύτερα οπίσθια από πολλούς ανθρώπους και το 95% των πραγμάτων που φοράει, μαζεύουν όταν περπατάει, η υπεύθυνη τη απάντησε πως “ένα φυσιολογικό μαγιό καλύπτει τα οπίσθια σε όλη τους την έκταση” και χαρακτήρισε πάλι το σώμα της αρραβωνιαστικιάς μου ακατάλληλο. Της είπε ότι δεν επιτρέπεται να της βάλω αντηλιακό στα σημεία του κορμιού της που δε μπορεί να φτάσει, επειδή η υπεύθυνη επέμενε πως μπορεί να τα φτάσει και μόνη της. Της είπε πως το κορμί της, επειδή είναι πιο καμπυλωτό από των υπόλοιπων, είναι ακατάλληλο για τα μικρά παιδιά. Της είπε “υπάρχουν πολλά έφηβα αγόρια εδώ και δεν είναι ανάγκη να τα ενθουσιάσεις”.

Σήμερα είπαν στην αρραβωνιαστικιά μου ότι είναι λιγότερο σημαντική από το πώς νιώθουν οι άντρες γύρω της, ότι είναι λιγότερο σημαντική από τις σεξουαλικές ορμές ενός άντρα απέναντί της. Εγώ πιστεύω πως είναι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο, αλλά τη σέβομαι κιόλας. Δεν θα έκανα ποτέ εκείνη ή οποιαδήποτε άλλη γυναίκα να νιώσει κατώτερη εξαιτίας των ρούχων της, ή της εμφάνισής της. Έτσι συντηρείται η κουλτούρα του βιασμού.

Δεν την έχω δει ποτέ να ντρέπεται τόσο ώστε να μην μπορεί να κοιτάξει τους φίλους μας στα μάτια. Δεν την έχω δει ποτέ να κλαίει όπως σήμερα στο διαμέρισμά μας. Δεν την έχω δει ποτέ να απομονώνεται έτσι. Και όλα αυτά εξαιτίας μερικών ηλίθιων που νομίζουν πως μπορούν να κρίνουν το μέγεθος και το σχήμα του σώματός της. Δεν έχω δει ποτέ ξανά να υποβιβάζουν έτσι μια γυναίκα.[…]

Την επόμενη μέρα, έκανε ένα Post και η ίδια η Tori, χωρίς – δυστυχώς – πολύ αισιόδοξα μηνύματα.

Εγώ από τη μεριά μου θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για όλα τα σχόλια που έλαβα γιατί ένιωθα χάλια με τον εαυτό μου τις τελευταίες μέρες. Παρόλ’ αυτά δεν μπορώ να μη διαβάσω και όλα τα αρνητικά πράγματα που μου έγραψαν και θα ήθελα επίσης να ξεκαθαρίσω.

1. Φοράω το medium. Το μαγιό είναι medium. Δοκίμασα το large, αλλά ένιωσα πως το στήθος μου δε θα φαινόταν με το medium ακόμα και με μια καλή βουτιά.

2. Οι κανόνες της πισίνας λένε “Πρέπει να φοράτε κατάλληλη ενδυμασία όλες τις ώρες, χωρίς κοψίματα”.

3. Το μαγιό μπορεί να δείχνει μικρό, αλλά η φωτογραφία είναι αφότου έκλαιγα συνεχώς και έφαγα πίτσα. Όταν νιώθεις τόσο χάλια με τον εαυτό σου, πιστεύεις ότι η πρώτη πόζα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η χαρούμενη; Να θέλω να έχω σωστή στάση σώματος και να δείχνω αδύνατη; Ούτε που με ένοιαζε. Και, ειλικρινά, ακόμα δεν νοιάζομαι αν είμαι “πολύ χοντρή” γι’ αυτό το μαγιό.

4. Υπήρχε μια φωτογραφία στην οποία κοίταζα μπροστά. Την κατέβασα μετά από όλα τα αρνητικά σχόλια για το στομάχι μου και όλα τα υπερβολικά σεξουαλικά σχόλια. Αυτό είναι βασικά το θέμα. Δε θα την ξανανεβάσω, επειδή δεν είναι αυτό το μέρος του σώματός μου, το θέμα προς συζήτηση. Άφησα εκείνη με το πίσω μέρος, παρόλο που δέχτηκα τα ίδια σχόλια και σε εκείνη τη φωτογραφία.

5. Το ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ αυτού του post είναι ότι κανένας άντρας ή γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να με κάνει να νιώθω άβολα με το σώμα μου. Ούτε εμένα, ούτε κανέναν άλλον.[…]

Από τη μεριά του, το συγκρότημα των διαμερισμάτων με την πισίνα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παρουσιάζει το περιστατικό λίγο πιο ήπια. Ναι μεν συνέβη, αλλά όχι έτσι ακριβώς.

Το Smoky Crossing είναι μια κοινότητα που φιλοξενεί οικογένειες. Πολλοί παραθεριστές παραπονέθηκαν για το μαγιό της κυρίας Jenkins. Σύμφωνα με την πολιτική της πισίνας μας, μια εκ των υπεύθυνων ζήτησε από την κυρία Jenkins να τυλίξει μια πετσέτα γύρω της όταν περπατάει εκτός της πισίνας. Δεν της ζητήθηκε ποτέ να φύγει. Επίσης, η υπεύθυνή μας, δεν είπε ποτέ ότι το μαγιό της κυρίας Jenkins θα “εξιτάρει τα έφηβα αγόρια”. Η κυρία Jenkins και ο κύριος Newman είναι αξιόλογα μέλη της κοινότητάς μας. Παρόλ’ αυτά θεωρούμε πως είναι ανάρμοστο να εξισώνουμε το αίτημά μας να τυλιχτεί η κυρία Jenkins με μια πετσέτα, με τη σεξουαλική παρενόχληση ή την “κουλτούρα του βιασμού”. Το Smoky Crossing καταγγέλλει την παρενόχληση σε όλες τις μορφές.”

Ξέρω πως δεν έχει και πολύ νόημα και εννοείται πως σε παίρνει από κάτω όταν κάποιος κατακρίνει το σώμα σου, αλλά πάμε άλλη μία φορά: Φοράμε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε καλά και δε μας νοιάζει τι λένε οι άλλοι.

Ευχαριστώ.