VOGUE

Τρανς μοντέλο στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue ως εκπρόσωπος του νέου κύματος φεμινισμού

"Οι νέες Σουφραζέτες" είναι ο τίτλος του αφιερώματος της βρετανικής Vogue για το επετειακό αφιέρωμα με αφορμή τα 100 χρόνια από τότε που οι γυναίκες κατέκτησαν το δικαίωμα της ψήφου στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο νέος διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, Edward Enninful, συγκέντρωσε “γυναίκες – ηγέτες” για το τεύχος Φεβρουαρίου, ανάμεσα στις οποίες, βλέπουμε και την Paris Lees, την πρώτη τρανς γυναίκα που φωτογραφίζεται για τη βρετανική Vogue.

Δείτε πόσο μακριά έχω φτάσει. Είναι ασύλληπτο ότι θα ήμουν κάποτε στη Vogue. Ένα τρανς παιδί από μια εργατική κατοικία. Τα παιδιά στο σχολείο μου έλεγαν ότι δε θα γίνω ποτέ κορίτσι, και δε θα ήμουν ποτέ αρκετά όμορφη, δε θα με αποδέχονταν ποτέ. ΝΑ ‘ΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ – ΣΤΗ VOGUE, ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ“, γράφει ενθουσιασμένη στα social media της.

 

Ευχαριστώ Edward Enninful που με συμπεριέλαβες στη βρετανική Vogue και σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή, με αυτές τις δυνατές, έξυπνες γυναίκες που μας εμπνέουν. Καθώς γιορτάζουμε 100 χρόνια από τότε που οι γυναίκες μπορούν να ψηφίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ας σιγουρευτούμε ότι πολεμάμε για ΌΛΕΣ τις γυναίκες. Η ποικιλομορφία μας είναι η δύναμή μας“.