CELEBRITIES

Survivor: Το “φαινόμενο” Γιώργος Αγγελόπουλος

Το ''φαινόμενο'' της τελευταίας ψηφοφορίας του Survivor, δεν ήταν οι haters του Στέλιου Χανταμπάκη. Το παράδοξο, το σχεδόν αδιανόητο, (κι αυτό που κάνει τους ιθύνοντες του ΣΚΑΪ να τρίβουν τα χέρια τους) ήταν ο αριθμός των τηλεφωνημάτων-ρεκόρ υπέρ της παραμονής του Γιώργου Αγγελόπουλου στο παιχνίδι, που ''έριξε'' το τηλεφωνικό κέντρο το οποίο ''υποδέχεται'' την ψήφο του κοινού, από τα πρώτα λεπτά της ψηφοφορίας. Πάλι. Το ίδιο είχε συμβεί και την προηγούμενη φορά που ο Ντάνος ήταν υποψήφιος για αποχώρηση – τότε, τα τηλεφωνήματα στο μισάωρο της ψηφοφορίας αντιστοιχούσαν, σχεδόν, σε τέσσερις ''καλές'' βραδιές του Τhe Voice.

Αστεία, σοβαρά, το γκελ του –πρώην πια – Μαχητή, του ”πιο διάσημου από τους Διάσημους” (σύμφωνα με τους οπαδούς του) και MVP του Survivor είναι πραγματικά θηριώδες, ”σαρώνει” τη χώρα σαν μετασεισμικό τσουνάμι, θυμίζει Ρουβο-λατρεία. Τα ”κορίτσια του Ντάνου” γεμίζουν για χάρη του με αναστεναγμούς τα social media, η Ελεονώρα Μελέτη θέλει να τον γνωρίσει (και, τελικά, θα τα καταφέρει!) και τα fanpages του πολλαπλασιάζονται (σ.σ. μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν 7, με καταγεγραμμένους, συνολικά, 50.000 followers αλλά είναι μάλλον λιγότεροι, αφού κάποιος μπορεί να μετέχει σε περισσότερα).

Αλήθεια; Τι είναι αυτό που κάνει τον Γιώργο Αγγελόπουλο, έναν 35άρη εκπαιδευτή σκι από την Σκιάθο έναν hero of the day;

Μετρήστε τους λόγους μαζί μας

1. Είναι καθημερινά στην τηλεόραση, ακόμα και αν δεν τον βλέπεις συνέχεια. (Κι αυτό, εδώ που τα λέμε, είναι μάλλον ένα από τα ντεφό του παιχνιδιού) Κάθε μέρα. Επί 4 ώρες. Νιώθεις σαν να ζεις μαζί του. Σχεδόν.

2. Κι ωστόσο είναι τηλεοπτικά ”άφθαρτος”.

3. Είναι αθλητής. Πρώην ποδοσφαιριστής, νυν εκπαιδευτής θαλάσσιου σκι, με χόμπι το kick boxing και το ταε κβον ντο, είναι το bio που ”ευθύνεται” γι’ αυτούς τους δικέφαλους από ατσάλι, για τους ανάγλυφους κοιλιακούς που τεντώνονται όταν ορμάει προς την νίκη σαν αρπακτικό, σαν άγριο ζώο της ζούγκλας, εεεε, χμμμ, συγγνώμη, παρασύρθηκα.

4. Τον φωνάζουν με το παρατσούκλι του. Κατάγεται από τη Σκιάθο, είναι ιδιοκτήτης βενζινάδικου – από κοινού, με τον αδελφό του – τον μεγάλωσε ένα θείος, έχει αδυναμία στη μάνα του και την ανιψιά του, κάνει τον σταυρό του πριν από κάθε αγώνα και στο τραπέζι, όταν κάθεται για φαγητό. Το ”λαϊκό παιδί”, στην περίπτωσή του, δεν είναι τίτλος. Είναι Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, για κάτι παλιό κι αυθεντικά ελληνικό που κινδυνεύει να χαθεί.

5. Τον θέλουν όλες. Και η Κατερίνα Καινούργιου και η Κατερίνα Ζαρίφη. Και η Ναταλία Γερμανού. Και η ”αναστατωμένη” Νικολέτα Ράλλη. Και οι μαμάδες και οι κόρες. Και τα κορίτσια που στα γκάλοπ δρόμου για τους νικητές του Survivor κοκκινίζουν όταν αναφέρουν το όνομά του.

6. Αλλά αυτός είναι single. Tα δε μισόλογα των φίλων του πως ”είχε κάποτε έναν άτυχο αρραβώνα με ένα μοντέλο” ή πως ”όλες οι γυναίκες στο πλάι του ήταν βασίλισσες, είναι πολύ δοτικό παιδί ο Ντάνος”, ενισχύουν θεαματικά το ερωτικό του impact.

7. Eίναι δουλευταράς. Σηκώνεται πρωί, ανάβει φωτιά, τρίβει κατσαρόλες, κοπανάει καρύδες, ψαρεύει, μαγειρεύει, γενικά σου θυμίζει λίγο τον μπαμπά σου που τις Κυριακές ή, όποτε δεν είχε δουλειά, ”σβούριζε” μες στο σπίτι τρυπώντας, κοπανώντας ή μαστορεύοντας κάτι παλιοπρίζες γιατί δεν τον χωρούσε ο τόπος. Κι απ’ότι φαίνεται, πιάνουν τα χέρια του.

8. Είναι πιο κατατρεγμένος και από τον Ξανθόπουλο – την πρώτη, κιόλας, ημέρα ”εξοστρακίστηκε” από την ομάδα των Μαχητών, ενώ και στην παραλία των Διασήμων είναι ένας ”παρίας”, ένας ”μοναχικός λύκος’, ένας ηρωικός ”εξόριστος” της κλίκας που συνωμοτεί εις βάρος του. Κι αυτό τον κάνει ακόμα πιο συμπαθή.

9. Παρά τις βολές που δέχεται, αυτός εξακολουθεί να υπηρετεί με πίστη το συλλογικό καλό, να ενισχύει με φωνές το team spirit, να στηρίζει όλους, ανεξαιρέτως τους παίκτες. Ιδίως τους πιο αδύναμους (βλέπε Ειρήνη Παπαδοπούλου).

10. Σε όλα τα παιχνίδια που έχει πάρει μέρος εμφανίζει εξαιρετικές επιδόσεις: είναι δυνατός, γρήγορος, ψύχραιμος, καλός σκοπευτής, με αντοχές αλόγου κούρσας. Τις περισσότερες φορές λειτουργεί ως ”άτυπος coach” και για τους υπόλοιπους παίκτες, εξηγώντας, καθοδηγώντας, ενθαρρύνοντας και ανταμείβοντας τις προσπάθειές τους.

11. Το κύριο και πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό του είναι η λυσσαλέα, αδάμαστη μαχητικότητά του. Το πείσμα του για τη νίκη τον κάνει να τρέχει πάνω σε ράμπες και να πετροβολάει κορίνες, με το ίδιο πάθος που είχε π.χ. ο Μπολτ στο τελευταίο του κατοστάρι στο Πεκίνο.

12. Σε έναν κόσμο με πάρα πολλούς metrosexuals, ο Ντάνος είναι το τυπικό, ζόρικο Αlpha Male, που κουβαλάει στις αργασμένες πλάτες του όλα τα κλισέ του είδους του: είναι σοβαρός, λιγομίλητος, αυτάρκης αλλά προστατευτικός, ο ”μπροστάρης” του κοπαδιού που ξέρει τι θέλει και πώς να το αποκτήσει. Ακόμα και αν δεν το λέει, σε αφήνει να καταλάβεις πως για κείνον it’s his way or no way –  που σημαίνει πως πιθανότατα, στην ”κανονική” ζωή, οι περισσότερες ”κανονικές” γυναίκες δεν θα μπορούσαν να ζήσουν μαζί του ούτε μια μέρα. Αλλά ως φαντασίωση, είναι τόσο, μα τόσο ανακουφιστική.