ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 χορταστικά πρωτεϊνούχα σνακ που θα σου κόψουν την πείνα

Ισορροπημένη διατροφή είναι εκείνη που στηρίζεται κατά 30% τουλάχιστον στην πρωτεΐνη. Από την άλλη, όταν πεινάς και δεν είναι ώρα ακόμα για κυρίως γεύμα, καταφεύγεις στην εύκολη λύση του ότι βρεις μπροστά σου: θα βουτήξεις το γλυκό από κουτί του συναδέλφου που γιορτάζει, θα τσιμπήσεις λίγο ψωμί, θα καταπιείς μερικά πατατάκια, γενικώς η εύκολη, "βρόμικη" λύση. Κράτα το εύκολο, αλλά υγιεινό. Έχε μαζί σου πάντα τα παρακάτω σνακ:

Ένα βραστό αυγό

Εναλλακτικά, ρίχνεις στο αντικολλητικό τηγάνι ένα ολόκληρο αυγό και όσα ασπράδια θες, χωρίς λάδι. Αν βαριέσαι τη διαδικασία, απλά βράζεις ένα αυγό και του ρίχνεις πιπέρι με λίγο αλάτι. Ένα μέτριο αυγό περιέχει περίπου 7 γραμ. πρωτεΐνης και κατά μέσο όρο 70-80 θερμίδες. Η κατανάλωσή του σου προκαλεί κορεσμό.

Ένα γιαούρτι στραγγιστό

Είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, υψηλής βιολογικής αξίας. Ιδανικό για το στομάχι σου, σε χορταίνει και σου κάνει καλό. Ένα μπολ γιαούρτι θα σου χαρίσει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες συμπλέγματος Β, Α, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και ιώδιο. Το ασβέστιο που περιέχει συμβάλλει στο μεταβολισμό του λίπους και τη μείωση του βάρους.

Φυστίκι αράπικο

Το συγκεκριμένο είδος φυστικιού, το οποίο αν θέλουμε να είμαστε σωστές πρέπει να συγκαταλέξουμε στα όσπρια και όχι στους ξηρούς καρπούς αποτελεί μία εξαιρετική πλην υποτιμημένη πηγή πρωτεΐνης. Μία μικρή χούφτα, δηλαδή 30 γραμ. περιέχουν 7-9 γραμ. πρωτεΐνη. Όσοι τρώνε φιστίκια αράπικα 2 φορές την εβδομάδα είναι 30% λιγότερο πιθανόν να πάρουν βάρος.

Τυρί cottage

Ένα μπολάκι μαλακό τυρί cottage θα σου προσφέρει 35 γραμ. πρωτεΐνης και ελάχιστο λίπος. Μην το σνομπάρεις καθόλου. Αν σου φαίνεται άνοστο, ρίξε από πάνω λίγο πιπέρι και ανακάτεψέ το στην πράσινη σαλάτα σου με μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.