ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Hangover: Τι να φας και τι να πιεις μετά την κραιπάλη;

Είναι η εποχή που το μέτρο χάνεται. Ένας από τους βασικούς λόγους ύπαρξης των γιορτών-καλή ώρα- είναι να ξεφεύγουμε. Η τελευταία δράση γίνεται με πολλούς και διάφορους τρόπους, κυρίως τρώγοντας και πίνοντας μέχρι σκασμού/πνιγμού. Όταν λοιπόν θα ξυπνήσεις με το καλό και αφού-κλασικά- ορκιστείς πως αυτή ήταν "η τελευταία φορά που το παράκανες", πήγαινε στην κουζίνα, φόρτωσε σ' ένα δίσκο όσα από τα παρακάτω κάνεις κέφι και γύρισε μαζί τους στο κρεβάτι.

Νερό

Ειδικά αν ήπιες το κάτι παραπάνω. Το αλκοόλ έχει διουρητική δράση, το οποίο σημαίνει ότι αφυδατώνει. Οκτώ ποτήρια το λιγότερο.

Ντομάτα

Η κατάσταση επιτάσσει λυκοπένιο, αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό και με πολύ βιταμίνη C που θα κάνει καλό στο συκώτι σου, το οποίο μια ταλαιπωρία την έχει υποστεί.

Αυγά

Τα αυγουλάκια θα σε ανακουφίσουν πιο γρήγορα από την επήρεια του αλκοόλ κι αυτό γιατί η κυστεΐνη τους διασπά την ακεταλδεΰδη, η οποία είναι παράγωγο της αιθανόλης, δηλαδή του αλκοόλ.

Μπανάνα

Πρώτον, χρειάζεσαι κάτι να ηρεμήσει το στομάχι σου από την ταραχή. Δεύτερον είναι απαραίτητη η αναπλήρωση στους ηλεκτρολύτες σου. Η μπανάνα τα κάνει όλα αυτά, αφού είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες, όπως είναι το μαγνήσιο και το ποτάσιο. Μπορώ να σου το κάνω ακόμα πιο νόστιμο: milkshake με μπανάνα, γάλα (που θα ανακουφίσει το στομάχι και θα σε καλμάρει) και μέλι.

Μέλι

Θα συμβάλλει ώστε να ανέβει το σάκχαρό σου στα σωστά επίπεδα (τα οποία έχουν αγγίξει Τάρταρα) λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ.

Κοτόσουπα

Το απόλυτο comfort food, πρόσθεσε και λίγο ρύζι, μακαρονάκι ή noodles που- ως υδατάνθρακες- θα αποκαταστήσουν τα επίπεδα του νατρίου και θα σε σώσουν από την υπογλυκαιμία.

Μακριά από βαριά λιπαρά και τηγανιτά.