ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα βότανα που θα σου χαρίσουν υγεία και ομορφιά

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν κάποια βότανα, που έχουν φοβερά ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Αλλά ξέρεις τι να πιεις όταν, π.χ θέλεις να χαλαρώσεις μετά το γυμναστήριο ή όταν νιώθεις το στομάχι σου βαρύ μετά το μεξικάνικο; Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με τα βότανα που θα σε βοηθήσουν να αποτοξινώσεις το σώμα σου και να νιώσεις καλύτερα μέσα και έξω.

Για ενέργεια το πρωί:

Πιες μαύρο ή πράσινο τσάι, τα οποία περιέχουν καφεΐνη και  L-Θεανίνη και μπορούν να σε ξυπνήσουν ήρεμα και όχι να σου τσιτώσουν τα νεύρα, όπως ένας δυνατός εσπρέσο.

Για καλύτερη αυτοσυγκέντρωση:

Δοκίμασε να πιεις πράσινο τσάι μαζί με γκίνγκο μπιλόμπα, ένα βότανο με εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό και ειδικά στη λειτουργία του εγκεφάλου.

Για χαλάρωση μετά τη γυμναστική:

Όταν γυρίσεις σπίτι από την προπόνηση, φτιάξε μια κούπα μαύρο τσάι καθώς περιέχει κάλιο, που βοηθάει στην ανάρρωση του καταπονημένου σώματός σου.

Για να μειώσεις το στρες:

Το πράσινο τσάι, η λεβάντα και το χαμομήλι είναι τα βότανα που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, καθώς ηρεμούν τα νεύρα και ρίχνουν τους τόνους του οργανισμού σου.

Για ήρεμο ύπνο:

Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, δοκίμασε να πιεις μια κούπα χαμομήλι ή βαλεριάνα, βότανα που είναι γνωστά για τις χαλαρωτικές τους ιδιότητες και για το γεγονός ότι δεν επηρεάζουν τον ύπνο REM.

Για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους:

Η πικραλίδα και η μέντα είναι τα βότανα που θα συμβάλλουν σημαντικά στην αποτοξίνωση τον οργανισμό σου και στην απώλεια βάρους. Μεταβολίζουν σωστά τα λίπη και τα σάκχαρα του οργανισμού ενώ μειώνουν το αίσθημα της πείνας και ενισχύουν τη διαδικασία της πέψης.

Για καθαρό δέρμα:

Τα οφέλη που έχει το κόκκινο τσάι (ρόοιμπος) για την υγειά μας είναι πολλά, μεταξύ άλλων εμποδίζει τους πονοκεφάλους, την υπέρταση αλλά και την πρόωρη γήρανση. Αν δεν μπορείς να το βρεις, δοκίμασε να πιεις πράσινο τσάι, που είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής και γενικότερα των ατελειών.

Για να ηρεμήσει το στομάχι σου:

Το τζίντζερ και η πικραλίδα βοηθάνε αρκετά το ταλαιπωρημένο στομάχι σου καθώς ενισχύουν τη διαδικασία της πέψης και τον καθαρισμό του εντέρου σου.

 

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συμβουλεύεσαι έναν ειδικό και να μην πίνεις ροφήματα χωρίς να έχεις τσεκάρει τυχόν αλλεργίες.