ΔΙΑΙΤΑ

Οι συνήθειες που σαμποτάρουν το αδυνάτισμά σου

Κυρία θα σε έλεγες αλλά και πάλι η ζυγαριά κολλημένη στα 64 κιλά. Θέλεις να χάσεις τα 4 τελευταία και η διατροφή σου είναι προσεγμένη. Τι συμβαίνει όμως; Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που σε παχαίνουν χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Δεν κοιμάσαι αρκετά

Όχι μόνο αυτό, αλλά τσιμπολογάς και συνέχεια. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο έδειξε πως μέσα σε μία και μόνο εβδομάδα μπορεί να πάρεις 1 κιλό αν δεν κοιμάσαι 7-8 ώρες. 4 μέρες με μισές ώρες ύπνου μειώνουν την ευαισθησία τις ινσουλίνης στα λιποκύτταρα κατά 30% με αποτέλεσμα να πεινάμε περισσότερο.

Ξεχνάς να πιεις νερό

Αν θέλεις τα κιλά να φύγουν από πάνω σου μην αμελείς την κατανάλωση νερού. Σύμφωνα με τους ειδικούς δύο κιλά περισσότερα από τους υπόλοιπους χάνουν όσοι συνηθίζουν να πίνουν δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα, ανεξάρτητα από τη διατροφή τους.

Τρως πολύ αλάτι

Το αλάτι παχαίνει παρόλο που δεν έχει θερμίδες. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού δημιουργεί κατακράτηση υγρών. Οι μελέτες έδειξαν πως τα άτομα με μεγαλύτερη ποσότητα νατρίου στα ούρα δεν μπορούσαν να αποβάλλουν το κάλιο, με συνέπεια τη μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους.