Τι πρέπει να πίνεις αμέσως μετά την προπόνηση (αντί για νερό)

Main Image

Αν θέλεις να πιάσει τόπο ο κόπος σου προτίμησε αυτό, αντί για νερό

Πας γυμναστήριο, ιδρώνεις, κλέβεις λίγο στις ασκήσεις όταν τα βρίσκεις σκούρα, προσπαθείς να προλάβεις να πάρεις ανάσες. Με τρείς λέξεις, «τα δίνεις όλα». Και έρχεται αυτή η (άγια) ώρα που τελειώνει το μάθημα ή τα λεπτά στο διάδρομο ή ο,τι κάνει ο καθένας και συνειδητοποιείς ότι διψάς.

Τι κάνεις χωρίς να το πολυσκεφτείς; Πιάνεις το μπουκάλι με το νερό (ή μπορεί και με κάποιο ισοτονικό ποτό). Εντάξει καλό είναι και αυτό, αλλά αν θέλεις να είσαι ένα βήμα πιο μπροστά, καλύτερα αντί γι' αυτά, να προτιμήσεις γάλα.

ADVERTISING

Ναι, γάλα γιατί σύμφωνα με διατροφική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Applied Physiology, Nutrition και Metabolism το γάλα ή, γενικώς, τα γαλακτοκομικά -χάρη στην σύσταση και την ισορροπημένη περιεκτικότητα σε νάτριο, υδατάνθρακες και πρωτεϊνες- βοηθούν το σώμα να ενυδατωθεί καλύτερα μετά από τη σκληρή προπόνηση.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από το εξής πείραμα: Χώρισαν δεκαπέντε άντρες σε 4 γκρουπ και τους έβαλαν να κάνουν spinning σε ποδήλατα. Μετά το τέλος του session έδωσαν στην κάθε ομάδα να πιει κάτι. Η πρώτη ομάδα ήπιε αγελαδινό γάλο, η δεύτερη νερό, η τρίτη ένα συμπλήρωμα διατροφής με βάση το γάλα και η τέταρτη ένα ισοτονικό ποτό. Στη συνέχεια εξετάζοντας το αίμα και τα ούρα τους, μέτρησαν τα επίπεδα ενυδάτωσης και πληρότητας από θέμα θρεπτικών ουσιών του οργανισμού.

f

ADVERTISING

via GIPHY

(Δεν πειράζει αν δεν έχεις μουστάκι για να κάνεις αυτό)

Τα στοιχεία έδειξαν ότι τα προϊόντα γάλακτος υπερείχαν του νερού ή του ισοτονικού ποτού όσον αφορά τα επίπεδα ενυδάτωσης ενώ οι άντρες από την ομάδα με το αγελαδινό γάλα δήλωσαν ότι αισθάνονταν παράλληλα και πιο χορτάτοι. Αυτό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.

h

via GIPHY

 

Όσο για το νερό, «πίνοντας μεγάλη ποσότητα μετά την άσκηση μειώνει τα επίπεδα νατρίου του οργανισμού, οδηγώντας, ενδεχομένως, σε ακόμη μεγαλύτερη αφυδάτωση», σημειώνουν οι συντάκτες της μελέτης.

Σε αυτό το σημείο απλά να υπενθυμίσουμε ότι, σε αυτή την περίπτωση, δεν συνιστάται να φας και μπισκότα μαζί με το γάλα. Απλώς, λέμε.

ADVERTISING
oscars header logo
Sponsored by sponsor nova logo

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ποιες ήταν οι ελληνικές ταινίες που διεκδίκησαν αυτή την τεράστια διάκριση;

ΟΔΗΓΟΣ ΟΣΚΑΡ 2018: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΕΛΕΤΗ

Πού, πώς, πότε και κυρίως ποιοι διεκδικούν τα Χρυσά Αγαλματίδια του 2018; Όσα πρέπει να έχεις κατά νου πριν τη μεγάλη τελετή.

ΟΣΚΑΡ: ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ (ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ)

Ο Leonardo Di Caprio πρέπει να νιώθει πολύ όμορφα που επιτέλους δεν ανήκει σε αυτή τη λίστα.


SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.