ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 φυσικά ροφήματα (εκτός από το νερό) που χρειάζεται ο οργανισμός

Unsplash

Τα καθημερινά ροφήματα που φτιάχνεις στο σπίτι σου και σε γεμίζουν ενέργεια είναι αρκετά. Παρόλα αυτά το νερό παραμένει η κορυφαία πηγή ενέργειας και ενυδάτωσης.

Ξυπνάς ένα πρωί Δευτέρας και νιώθεις ότι πρέπει να συρθείς μέχρι την εξώπορτα προκειμένου να πας στη δουλειά σου. Πολύ απλά, έχεις ξεμείνει από ενέργεια. Ξαπλώνεις το βράδυ αλλά δεν μπορείς να χαλαρώσεις με τίποτα και στριφογυρνάς όλο το βράδυ.

Την επόμενη μέρα, νιώθεις σαν ζόμπι στο γραφείο. Εννοείται ότι η ψυχολογική σου κατάσταση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα επίπεδα ενέργειάς σου, αλλά υπάρχουν πάντα αυτά τα φυσικά μυστικά που ενισχύουν τον οργανισμό και τον βοηθούν να ξυπνήσει. Πάντα σωστά συνδυασμένα με θρεπτικές τροφές και μπόλικο νερό. Όλα τα φυσικά ροφήματα, εκτός από το άγιο ύδωρ, έχουν και τις δικές τους ιδιότητες.

Smoothie λαχανικών το πρωί για ενέργεια Ποπάυ

Ξεκίνησε τη μέρα σου έτσι όπως της αξίζει. Με ενέργεια και ένα hipster smoothie. Πέρα από την πλάκα, μετά από μία δύσκολη νύχτα κακού ύπνου, παίρνεις μπόλικη ενέργεια αν καταναλώσεις σπανάκι και kale το πρωί. Και εφόσον δε θα φας σαλάτα με το που θα σηκωθείς, φτιάξε ένα πράσινο smoothie. Τα συγκεκριμένα λαχανικά είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου, δίνουν μπόλικη ενέργεια και περισσότερο οξυγόνο στα κύτταρα που καταπολεμούν την κούραση. Για ένα πιο νόστιμο και θρεπτικό αποτέλεσμα, ρίξε στο blender αβοκάντο, ανανά, σπανάκι, μπανάνα και νερό καρύδας.

Καφές στη δουλειά για λίγη παραπάνω ενέργεια

Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω θα σου πουν ότι έχουν συνέχεια ενέργεια. Αμέσως μετά, σου λένε ότι πίνουν 7 καφέδες την ημέρα. Το ζητούμενο όμως είναι να μην εξαρτάσαι από την καφεΐνη, αλλά να μπορείς να πίνεις έναν ελαφρύ καφέ στη δουλειά το πρωί, τόσο ώστε να έχεις τα απαραίτητα επίπεδα ενέργειας για μερικές ώρες. Αλλά και η καφεΐνη χρειάζεται να καταναλώνεται με μέτρο.

Νερό καρύδας πριν το φαγητό

Εκτός του ότι σου δίνει το κάτι παραπάνω και κάνει λίγο πιο ενδιαφέρουσα την κλασική γεύση του νερού, είναι γεμάτη θρεπτικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά και ηλεκτρολύτες. Επίσης, το νερό με καρύδα είναι γεμάτο με κάλιο, και βοηθά στην ισορροπία των επιπέδων των υγρών και στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος. Έρευνα του 2012 δείχνει ότι είναι σαν να πίνεις τονωτικό ρόφημα, στα ίδια επίπεδα με αυτό που καταναλώνουν οι αθλητές.

Πράσινο τσάι μετά το γεύμα

Αν είναι απόγευμα και νιώθεις ακόμα το έντονο hangover, απόφυγε τον καφέ και φτιάξε ένα πράσινο τσάι. Ο συνδυασμός της καφεΐνης με τη L-θεανίνη σε επαναφέρει στην προηγούμενη διάθεση και σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις.

Γάλα με κουρκουμά πριν τον ύπνο

Ο κουρκουμάς είναι ένα ολόκληρο φαρμακείο από μόνος του. Με τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του, μπαίνει αυτόματα στην κατηγορία των υπερμπαχαρικών και μαζί με το γάλα, γίνεται ένα από τα κορυφαία ροφήματα, που σε στέλνει για ύπνο. Σύμφωνα με έρευνες, βελτιώνει τόσο το άγχος όσο και την ποιότητα του ύπνου σου. Και όνειρα γλυκά.