ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 λόγοι για να βάλεις τα σύκα στη διατροφή σου

Τα σύκα δεν πρέπει να λείπουν από το διατροφολόγιό σου. Η θρεπτική τους αξία μεγάλη και οι ευεργετικές τους ιδιότητες για τον οργανισμό πολλές. Το σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού μπορεί να καταναλωθεί είτε φρέσκο, είτε αποξηραμένο. Εσύ διαλέγεις.

1. Είναι πλούσια σε ασβέστιο και κάλιο.

2. Κάνουν καλό στην καρδιά. Σύμφωνα με έρευνες τα σύκα ρίχνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

3. Είναι φυσικό αφροδισιακό.

4. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες σιδήρου και φυλλικού οξέος και αποτελούν πολύ καλή επιλογή για άτομα με αναιμία, τις γυναίκες που θηλάζουν, για τις εγκύους, αλλά και όλες μας τις μέρες της περιόδου.

5. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.