TIPS

3 παράξενα οφέλη που έχει για σένα το μαύρο τσάι

Το τσάι δεν είναι μόνο μια πολύ καλή εναλλακτική του καφέ, ή ένα πολύ δυνατό βοηθητικό για την απώλεια βάρους, αλλά μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμο κι εκεί που δεν το περιμένεις. Εν προκειμένω, αναφέρομαι στο μαύρο τσάι, το οποίο έχει να σου προσφέρει πολλά και να σε βελτιώσει και μέσα, αλλά και έξω.

Ακολουθούν τρία από τα οφέλη που μπορεί να έχει για σένα το μαύρο τσάι και δεν τα έχεις ξανακούσει.

1. Γιάτρεψε τα κοψίματα και τα γδαρσίματα

Οι τανίνες του μαύρου τσαγιού δρουν ως στυπτικά για να σταματήσουν την αιμορραγία από ανοικτές πληγές ή γρατζουνιές. Πίεσε απαλά ένα δροσερό, υγρό φακελάκι τσαγιού στην πληγείσα περιοχή και θα νιώσεις αμέσως μια χαλαρωτική ανακούφιση, ενώ θα μειωθεί και το οίδημα.

2. Εξαφάνισε την οσμή των ποδιών

Το ταννικό οξύ στο δυνατό, μαύρο τσάι σκοτώνει τα βακτηρίδια και κλείνει τους πόρους – και μπορεί να βοηθήσει τα πόδια σου να ιδρώσουν λιγότερο. Ετοίμασε ένα ποδόλουτρο μαύρου τσαγιού, βράζοντας δύο σακούλες τσαγιού σε νερό για 15 λεπτά. Αφαίρεσε τις σακούλες και αραίωσε το τσάι με δύο λίτρα νερό. Απόλαυσε το ποδόλουτρο από 15 έως 30 λεπτά. Επανάλαβε καθημερινά.

3. Ανακούφισε τα ερεθισμένα μάτια

Αν υποφέρεις από ξηρά μάτια που σε φαγουρίζουν, βάλε δυο σακουλάκια μαύρου τσαγιού σε ζεστό νερό για δέκα λεπτά. Πίεσε για να φύγουν τα περιττά υγρά και τοποθέτησέ τες στα μάτια σου για δέκα λεπτά, ώστε να ανακουφίσεις τον ερεθισμό και να μειώσεις τη φλεγμονή.