ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Turmeric latte: To “θεραπευτικό” ρόφημα που ενισχύει τον μεταβολισμό σου

Shutterstock

Έχει ινδικές ρίζες, κουβαλάει τη φιλοσοφία της Αγιουρβέρδα και είναι το ιδανικό ρόφημα για εσένα που το βράδυ σε βρίσκει στον καναπέ με μια πρησμένη -είτε από το άγχος, είτε από την κακή διατροφή- κοιλιά κι ένα στομάχι που διαμαρτύρεται.

Το turmeric latte ή Golden Milk ή Χρυσό γάλα (όπως είναι οι διάφορες ονομασίες με το οποίο θα το συναντήσεις) είναι ένα ρόφημα που φτιάχνεται από φυτικό γάλα, κουρκουμά, έλαιο καρύδας και, προαιρετικά, κάποια μπαχαρικά. Με τον κουρκουμά να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτό το ρόφημα συνθέτει μια βόμβα αντιοξειδωτικών, πράγμα που, με τη σειρά του, τού έχει δώσει τον χαρακτηρισμό «θεραπευτικό».

Το turmeric latte, όχι μόνο να σε χαλαρώνει, αλλά σε ανακουφίζει από τυχόν φούσκωμα, κρατά το μεταβολισμό σου ξύπνιο και φροντίζει για την συνολική σου υγεία.

Να πώς θα το φτιάξεις στο σπίτι σου.

Υλικά:

1 φλ. γάλα καρύδας (ή γάλα αμυγδάλου)

1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. έλαιο καρύδας

1 στικ κανέλας ( 1 κ.γ. κανέλα)

1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο 

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτεις όλα τα υλικά και ανακατεύεις ελαφρά. Το αφήνεις να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου δέκα λεπτά. Ιδανικά μπορείς να σουρώσεις το γάλα ώστε να απομακρυνθούν κομμάτια από τα μπαχαρικά που έχεις προσθέσει. Το απολαμβάνεις ζεστό.